Ambasada Italiei în Libia, redeschisă după doi ani de la închidere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ambasada Italiei în Libia, redeschisă după doi ani de la închidere

Externe 10 Ianuarie 2017 / 09:32 343 accesări

Un ambasador italian va fi retrimis în Libia, în cadrul primei acțiuni de reluare a misiunilor diplomatice occidentale în statul divizat, a declarat ministrul de Externe de la Roma, citat de Euronews.

Libia se confruntă cu o instabilitate politică naţională din 2011, după ce fostul dictator Muammar Gaddafi a fost demis din funcţia de preşedinte de către armată. Din august 2014, Libia se confruntă cu un conflict între cele două guverne ale ţării, cel recunoscut pe plan internaţional, cu sediul în Tobruk, şi cel islamist cu sediul în Tripoli. Conflictul a divizat sute de mii de oameni, suplimentând valul de refugiaţi care se îndreaptă spre Europa, traversând Marea Mediterană. Italia a închis Ambasada sa din Libia în anul 2015, ca urmare a acestui conflict.

Ministrul italian de Externe a declarat că ambasadorul își va prezenta marți recomandările Guvernului local. Conform unui purtător de cuvânt al Ministerului, ambasadorul italian va putea începe apoi misiunea sa diplomatică la Tripoli, după ce va primi aprobarea Administrației premierului libian Fayez Seraj.12
Pagina a fost generata in 0.1728 secunde