Amenințare cu gaz sarin la Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Amenințare cu gaz sarin la Gara de Nord și Aeroportul Otopeni
Eveniment 29 Ianuarie 2019 / 20:33 353 accesări 0 comentarii

Două ameninţări cu bombă la Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni au fost anunţate marţi seară la 112. Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a pus mai multe sticle cu gaz sarin în cele două locații. Astfel, verificări suplimentare au fost dispuse la terminalul de pasageri al Aeroportului "Henri Coandă".

"În această seară, la oră 17.40, pe numărul unic de urgenţă 112 a fost primită o ameninţare din partea unui individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptă (sarin) la aeroportul Henri Coandă şi la Gara de Nord. Conform procedurilor în vigoare, la aeroport s-a constituit comitetul de criză, care a analizat situaţia şi a decis măsuri în consecinţă, privind efectuarea unor verificări suplimentare în terminalul de pasageri", anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Verificările la Aeroportul Otopeni s-au încheiat în jurul orei 20.30. Autoritățile nu au găsit nimic. Un bărbat a sunat la numărul unic de urgenț[ 112, pretinzând că este Osama Bin Laden și că a în Aeroportul Otopeni și în Gara de Nord sunt amplasate butelii cu gaz sarin. Aeroportul și gara nu vor fi evacute și nu sunt anulate nici zborurile.

Autoritățile desfășoară o verificare sumară a aeroportului după bagaje sau obiecte ciudate. Dacă se va găsi ceva, atunci se va face o radiografiere a bagajelor. De asemenea, activitatea feroviară în Gara de Nord se desfășoară normal în acest moment.

Anchetatorii încearcă localizarea persoanei care a sunat la 112.Pagina a fost generata in 0.1663 secunde