Amenințată cu moartea! Căţeluşa Sombra, spaima traficanţilor de droguri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenințată cu moartea! Căţeluşa Sombra, spaima traficanţilor de droguri

Externe 04 August 2018 / 16:46 981 accesări

Sombra activează cu succes în urmărirea şi prinderea traficanţilor de droguri din cartelurile columbiene. Abilă şi neînfricoşată, căţeluşa se poate lăuda cu performanţele ei, la fel ca şi ceilalţi "colegi" cu patru lăbuţe. Pentru aceste performanţe însă, Sombra şi echipa sa primesc ameninţări cu moartea de la bandiţii pe care echipa ei îi urmăreşte. Sombra şi colegii ei sunt angajaţi în cadrul Poliţiei antidrog din Capitala Columbiei, Bogota. Împreună au reuşit să îi depisteze pe mebrii acestor carteluri şi a adus la bugetul instituţiei milioane de dolari provenite din traficul cu droguri.

Dar bandiţii pe care îi prinde încearcă să o elimine şi au pus o recompensă de 7.000 de dolari pe capul Ciobănescului German în vârstă de 6 ani, de 7.000 de dolari.

În palmaresul ei de câine antidrog, Sombra se poate lăuda cu o seriie de lovituri date cartelurilor criminale puternice, cum este puternicul cartel "Clan del Golfo"care este în prezent în negocieri de predare după ce a suferit mai multe eşecuri, svrie presa franceză.

În 2016, Sombra a descoperit nu mai puţin de 2,9 tone de cocaină într-un container cu banane, în portul Uraba. După numai un an, ea a mai descoperit 1,1 tone de cocaină ascunsă în pulpă de fructe într-un depozit din oraşul caraibean Santa Marta.

Furios pentru nu şi-a putut derula afacerile criminale, Clanul del Golfo a pus pe capul căţeluşei recompensa de 7.000 de dolari. După aceste ameninţări, Sombra a fost transferată pe aeroportul internaţional din Bogota.

Câinii poliţişti joacă un rol crucial în combaterea traficului cu droguri din Columbia - cel mai mare producător de cocaină, care deţine 146.000 de hectare de plantaţii care, în 2016, producea 866 de tone, majoritatea acestoraavând ca destinaţie Statele Unite.

Compania canină care are 346 de membri patrupezi "activi" a ajutat la confiscarea a 200 de tone de cocaină în valoare de 6 miliarde în ultimii trei ani, potrivit diviziei anti-narcotice a poliţiei.

În ceea ce o priveşte pe Sombra - al cărei nume înseamnă "Umbră" - ea a ajutat la descoperirea a 9 tone de narcotice în 5 ani de carieră, iar acum a fost "delegată" la aeroportul din Bogota.

Căţeluşa-poliţist munceşte cu normă întregă- 8 ore pe zi - şi pare să se bucure de noul loc de muncă.12
Pagina a fost generata in 0.2168 secunde