Amenzi cu duiumul de la Poliția Locală! Nunți, construcții și chiștoace

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prea multe nereguli

Amenzi cu duiumul de la Poliția Locală! Nunți, construcții și chiștoace

Administrație 20 Septembrie 2018 / 16:18 801 accesări

Nunți în plină stradă, construcții ilegale pe situri arheologice, multă mizerie și o droaie de constănțeni needucați. Sunt doar câteva dintre „descoperirile” polițiștilor locali care au fost în acțiune miercuri, 19 septembrie. În intervalul orar 6.00 - 24.00, polițiștii locali au verificat zona cuprinsă în perimetrul dintre strada Mihai Viteazul, bulevardul Ferdinand, bulevardul Tomis, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul 1 Mai, strada Militară, strada I.L Caragiale, strada Ion Muntenescu, bulevardul Mamaia, strada Nicolae Iorga, strada Viorelelor, strada Soveja, Aleea Umanității, strada Tulcei, bulevardul I.C Brătianu, strada Decebal, strada Răscoala 1907, strada Ștefan cel Mare, strada Unirii, Șoseaua Mangaliei, strada Traian, strada Suceava, parcurile constănțene, Piața Griviței, Piața Tomis 3, Faleza Cazinoului și în alte zone de interes ale municipiului Constanța. Lucrătorii instituției au aplicat 154 sancțiuni contravenționale în cuantum de 44.275 lei. Două amenzi contravenționale în valoare totală de 900 lei au fost aplicate pentru organizarea unei nunți ce era în desfășurare la o locație situată pe strada Militară din municipiul Constanța. „La nuntă participau numeroase persoane care tulburau liniștea vecinilor și îngreunau traficul rutier sau pietonal din zonă. În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și reasigurarea stării de curățenie de către petrecăreți”, spun reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CONSTRUCȚIE NEAUTORIZATĂ PE SIT ARHEOLOGIC

În cursul aceleiași zile, Poliția Locală Constanța a sesizat unitatea de parchet competentă cu privire la o persoană fizică, care a încălcat prevederile art.24, lit.a din Legea 50/1990 republicată. Mai exact, este vorba despre un proprietar de imobilul din centrul Constanței care a executat lucrări de construcție neautorizate într-o zonă protejată conform listei monumentelor istorice anexă la Ordinul nr. 2828/24.12.2015 al Mininistrului Culturii și Patrimoniului Național. „Acest gen de activități se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat și in siguranță”, mai spun polițiștii locali.

ARUNCATUL CHIȘTOACELOR LA ÎNTÂMPLARE, SPORT DESFIINȚAT DE POLIȚIȘTII LOCALI

O altă neregulă recurentă depistată de polițiștii locali este legată de aruncarea resturilor de țigară la întâmplare. Pe lângă mizeria lăsată în urmă, acest gest reprezintă un real pericol civic, dat fiind faptul că orice chiștoc aruncat al întâmplare poate stârni un incendiu de proporții. „În sprijinul celor relatate vă informăm că în numai 3 zile la nivelul instituției au fost înregistrate aproximativ 40 de abateri contravenționale pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public. Cuantumul unei amenzi contravențional este cuprins între 400-800 lei. Pe această cale facem apel la constănțeni să se alăture demersurilor întreprinse de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța în ceea ce privește acțiunile zilnice de ecologizare desfășurate la nivelul municipiului Constanța și să respecte normele legale în vigoare în ceea ce privește menținerea curățeniei și protejarea mediului. Numai împreună putem asigura un mediu curat și sanătos în municipiul Constanța!”, atenționează cei de la Poliția Locală. Autoritățile roagă persoanele care se lovesc de cazuri precum cele prezentate mai sus sunt rugați să sesizeze Dispeceratul Poliției Locale Constanța la numărul de telefon 0241/484.205. Pentru utilizatorii aplicației Whatsapp, numărul de contact este 0799.606.142. La acest număr se pot trimite fotografii și date cu privire la fapta constatată.12