Amenzi de până la 70.000 lei pentru eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi de până la 70.000 lei pentru eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate

Administrație 25 Ianuarie 2023 / 18:37 723 accesări

Au crescut sancțiunile pentru managementul deficitar al deșeurilor, atât pentru persoanele juridice, cât și pentru cele fizice, informează Primăria Constanța.

Legea nr. 17/2023 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor aduce mai multe modificări referitoare la eliminarea deșeurilor, iar, în unele cazuri, sancțiunile se majorează substanțial.

De pildă, pentru eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate se vor aplica amenzi între 50.000 și 70.000 lei, pentru persoanele juridice și 30.000 și 45.000 lei, pentru persoanele fizice. Legea păstrează prevederea potrivit căreia mașinile folosite la aruncarea deșeurilor în locuri nepermise pot fi confiscate.

Noua legislație interzice nu doar abandonarea deșeurilor, dar și aruncarea și ascunderea lor.

De asemenea, conform noilor modificări „Eliminarea, deţinerea, păstrarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate în acest scop sunt interzise”.

Înăsprirea legislației de mediu vine pe fondul unui fenomen îngrijorător în toată țara și anume depozitarea ilegală a deșeurilor pe câmpuri, în râuri și lacuri, în păduri. De asemenea, urmărește, în continuare, reducerea numărului celor care obișnuiesc să ardă deșeurile, ceea ce duce la o poluare rapidă a aerului.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.221 secunde