Amenzi de peste 3 milioane de lei, aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi de peste 3 milioane de lei, aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Eveniment 15 Iunie 2024 / 13:29 571 accesări

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.400 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 7.700 de fapte contravenționale.

La data de 14 iunie, polițiștii au acționatla nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 431 de acțiuni și au intervenit la 3.460 de evenimente, dintre care 2.974 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 7 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 71 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 7.738 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.229.809 lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 85 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 569 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Față de 195 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 56 pentru conducere sub influența alcoolului și 9 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 278 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

--------

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.279 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 347 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 5.542 de autovehicule și legitimate 9.773 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.257 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 170 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 286 de permise de conducere, dintre care 23 pentru alcool și 135 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 146 de certificate de înmatriculare.Ştiri recomandate

12