Amenzi la Constanța, pentru nerespectarea drepturilor de proprietate intelectuală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi la Constanța, pentru nerespectarea drepturilor de proprietate intelectuală

Eveniment 19 Mai 2022 / 15:32 782 accesări

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J. Constanța au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, fiind verificate 3 societăți comerciale, din municipiul Constanța.

În urma activităților, în data de 18 mai, la punctele de lucru ale societăților comerciale, au fost găsite 189 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, acestea purtând însemnul unor mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate, bunuri în valoare totală de peste 10.000 de lei.

Polițiștii au întocmit 3 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, potrivit Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Totodată, la aceeași dată, poliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității Economice Mangalia au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, în urma cărora au verificat 2 societăți comerciale, din municipiul Mangalia.

Astfel, au fost găsite 226 de jucării, acestea purtând însemnul unor mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate, bunuri în valoare totală de peste 66.000 de lei.

Polițiștii au întocmit 2 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, potrivit Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională la OUG 28/1999 pentru nerespectarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1635 secunde