Amenzi usturătoare pentru posesorii de câini de luptă şi de atac

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-au terminat problemele țării. Doar una mai era de rezolvat! Amenzi usturătoare pentru posesorii de câini de luptă şi de atac
Eveniment 22 Octombrie 2017 / 10:19 5842 accesări 0 comentarii

De parcă s-au terminat toate problemele țării și nu mai avem de ce să ne mai ocupăm, ultimul lucru de rezolvat este situația câinilor care fac parte din rase considerate periculoase. Drept urmare, a intrat în vigoare o lege care îi obligă pe posesorii de patrupede din rase canine de luptă și de atac să își înregistreze animalul la Poliție, altfel vor lua amenzi usturătoare. Potrivit legii, câinii au fost împărţiţi în două categorii, de luptă şi de atac. Prima cuprinde exemplarele din rasa Pitbull şi metişii acesteia, iar a doua categorie cuprinde Amstaff-ul, Cane Corso şi Dogul Argentinian, informează România TV. Cei care vor să îşi cumpere un astfel de câine trebuie să aibă peste 18 ani, să nu fi fost condamnat penal şi să nu fie bolnav psihic. Primul pas pe care trebuie să îl facă cei care vor un câine din categoriile de mai sus este să meargă cu patrupedul la medicul veterinar, apoi să îl înregistreze la una dintre asociaţiile chinologice afiliate. După aceea, în termen de 10 zile, trebuie să meargă la cea mai apropiată secţie de Poliţie să înregistreze animalul. Vânzarea sau decesul unui astfel de câine trebuie declarat la poliţie în termen de 48 de ore.

CE AMENZI RISCĂ STĂPÂNUL?

Neînregistrarea câinelui la Poliţie şi neanunţarea, în 48 de ore, a faptului că s-a schimbat adresa la care e deţinut câinele atrag o amendă între 500 şi 1.500 de lei. De asemenea, nedeclararea în 48 de ore a pierderii sau decesului câinelui se sancţionează cu amendă între 100 şi 500 de lei. Scoate din buzunar între 500 şi 1.500 de lei cel care deţine astfel de câini deși nu are minimum 18 ani, capacitate deplină de exerciţiu sau a fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei (omor, lovire, violenţă în familie, lipsirea de libertate în mod ilegal, ameninţare sau hărţuire). Între 1.500 şi 3.000 de lei este amenda pentru prezenţa câinelui în transportul în comun şi în alte locuri publice (fac excepţie drumurile publice şi căile de acces către acestea, cu specificaţia că botniţa este obligatorie, iar câinele trebuie ţinut în lesă sau în ham). De asemenea, neafişarea anunţului „Câine periculos” la locul în care e deţinut patrupedul atrage după sine o amendă între 500 şi 1.500 de lei. Cei care organizează lupte între câini sunt pedepsiţi cu închisoarea între şase luni şi trei ani sau cu amendă penală.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1625 secunde