Americanii vor legi mai dure în privința armelor și interzicerea celor de asalt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Americanii vor legi mai dure în privința armelor și interzicerea celor de asalt

Externe 24 Iulie 2016 / 17:52 368 accesări

Un număr în creștere de americani se declară în favoarea unor legi mai stricte de control al posesiei armelor, impuse la nivel federal mai degrabă decât la nivelul fiecărui stat american în parte, arată un nou sondaj de opinie, citat de Russia Today. Persoanele chestionate au declarat că se simt mai nesigure și se tem să nu devină victimele vreunui atac armat. Realizat în lunile iunie și iulie, sondajul arată că 64% din cei o mie de americani chestionați au declarat că vor legi mai dure în privința posesiei de arme, comparativ cu 55% în sondajul din 2013, când Associated Press-GfK a realizat prima chestionare. 11% din participanții la actualul sondaj de opinie cred că legile ar trebui să fie mai puțin stricte, în timp ce 23% spun că legislația în vigoare este perfectă și nu trebuie schimbată. Printre măsurile sugerate de participanții la sondajul de opinie AP-GfK se numără verificarea antecedentelor cumpărătorilor de arme, dacă suferă de tulburări psihice sau au fost condamnați în trecut, aceste două măsuri fiind susținute de 73% din cei chestionați și respinse de 10% din respondenți. De asemenea, lumea este în favoarea condamnării pentru crimă a adulților ai căror copii rănesc pe cineva cu armele părinților. 57% din persoanele intervievate susțin că armele semiautomate ar trebui scoase de la vânzare, în timp ce 53% susțin că și armele cu încărcător mare ar trebui interzise la vânzare. 25% se opun acestor două măsuri, acestea nefiind susținute de majoritatea posesorilor de arme.

Participanții la sondaj au fost împărțiți în două tabere aproximativ egale când a venit vorba și despre Asociația Națională Producătorilor de Arme (NRA), 42% susținând că aceasta are o influență prea mare în SUA, 38% considerând că are influența corespunzătoare și 17% crezând că influența NRA este prea mică. Majoritatea respondenților au recunoscut că sunt îngrijorați că ei sau familiile lor ar putea cădea victime unui atac armat. Totuși, persoanele de culoare au fost foarte sau extrem de îngrijorate în această privință, subliniază rezultatele sondajului.

Îngrijorarea în privința atacurilor armate și dorința de a se modifica legislația în privința deținerii de arme în SUA sunt în creștere în SUA. Sondajul de opinie AP-GfK a fost realizat imediat după atacul armat din clubul gay din Orlando, Florida, unde 50 de persoane au fost ucise, acesta fiind al doilea cel mai sângeros atac armat în masă din istoria SUA. Aproape 60% din persoanele participante la sondaj consideră că administrația Obama nu a reușit să rezolve problemele legate de controlul armamentului, dar aceiași respondenți au avut păreri împărțite când a venit vorba despre modul în care viitorul președinte al SUA va reuși să rezolve aceste probleme. 36% cred că și Hillary Clinton, și Donald Trump vor soluționa problemele care duc la tot mai multe atacuri armate în SUA, în timp ce 23% cred că niciunul dintre prezidențiabili nu va fi în stare să facă asta.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1783 secunde