Amplă manifestaţie pro-independență, cu sute de mii de persoane, în Catalonia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Amplă manifestaţie pro-independență, cu sute de mii de persoane, în Catalonia
Externe 12 Septembrie 2016 / 08:49 264 accesări 0 comentarii

Sute de mii de persoane au participat duminică la o amplă manifestaţie pro-independență organizată în mai multe orașe din Catalonia cu ocazia sărbătorii Diada, zilei națională a regiunii, relatează Reuters pe pagina electronică.

Poliția a comunicat că numai la manifestația de la Barcelona au participat 540.000 de oameni.

Liderii locali pro-independență au promis că vor continua cu planul de separare a Cataloniei de Spania, lucru care speră că se va produce în anul 2017. Planurile separatiștilor din regiune pun și mai multă presiune asupra decidenților politici de la Madrid care se confruntă și cu o profundă criză politică.

Două scrutinuri neconcludente au lăsat Spania fără un guvern stabil timp de peste opt luni, printre principalele punctele divergente între partidele spaniole fiind și acela al modului de rezolvare a crizei din Catalonia.

Partidele separatiste, care anul trecut au obținut majoritatea în legislativul din Catalonia, au trecut la pregătirea terenului pentru crearea unui stat independent, cu toate că aceste măsuri au fost declarate ilegale de justiție.

Conform unui sondaj realizat în luna iulie în Catalonia, 48% dintre participanți s-au pronunţat în favoarea independenţei, în timp ce 42% se opun.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2328 secunde