ANAF: 25 mai 2022, termen pentru depunerea Declarației Unice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ANAF: 25 mai 2022, termen pentru depunerea Declarației Unice

Social, Economie 25 Mai 2022 / 08:15 883 accesări

Astăzi, 25 mai 2022, este termenul pentru depunereaDeclaraţiei Unice(DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Reamintim că, atât prin Formularul 230, cât și prin intermediul DU, contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private.

Recomandăm ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:
- prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" (SPV);
- pe site-ulhttps://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:
- apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor - Call - center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
- prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.

În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea DU.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1626 secunde