ANAF a găsit zeci de milioane de lei, bani nedeclarați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ANAF a găsit zeci de milioane de lei, bani nedeclarați

Administrație 09 August 2022 / 08:48 882 accesări

ANAF intensifica acțiunile de control la companii, dar și la persoanele fizice. Controalele au scos la lumină diferențe uriașe între venituri și sumele declarate, chiar și de peste 11 milioane de lei, în cazul unui singur contribuabil.

În primul semestru, Fiscul a colectat aproape 180 de miliarde de lei, peste ținta de încasări stabilită la începutul anului.

În primul semestru, inspectorii Fiscului au verificat 317 persoane fizice și au constat că, în total, trebuie recuperate peste 22 de milioane de lei. Suma e mai mare cu o pătrime decât în perioada similară anului trecut. Cele mai mari nereguli au fost scoase la iveală luna trecută, după ce personalul de control a fost suplimentat cu 120 de funcționari.

"În luna iulie, s-au descoperit 21,4 milioane lei, diferențe între veniturile declarate și veniturile estimate de noi. Impozitele calculate pe această sumă au fost de 5,9 milioane de lei. Cea mai mare diferență a fost găsită la un contribuabil din județul Iași de 11,7 milioane lei. Impozitul pe care trebuie să-l plătească este în valoare de 3,5 milioane de lei.", a declaratLucian Ovidiu Heiuș, președinte ANAF

Sumele încasate din executări silite au depășit 6,7 miliarde de lei și au fost mai mari cu peste 48% față de primul semestru din 2021. În schimb, potrivit ANAF, rambursările de TVA au ajuns la zi.

Sursa: Știrile TVRŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.191 secunde