ANAF a început controale la băncile din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ANAF a început controale la băncile din România
Economie 08 Septembrie 2017 / 11:24 2323 accesări 0 comentarii

Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin inspectorii Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, verifică modul în care societățile bancare își respectă obligațiile fiscale legale de declarare și plată a impozitelor și taxelor. Inspecțiile fiscale la bănci sunt în derulare.

După ce premierul Mihai Tudose și ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa. au anunţat public că sunt bănci care de ani de zile nu declară profit, reprezentanţii ANAF au confirmat că inspecţiile fiscale la bănci sunt în derulare, scrie stiripesurse.

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că Banca Națională a României trebuia să fie mai atentă în ce privește situația băncilor și să tragă un prim semnal de alarmă, în condițiile în care poate să influențeze legislația în domeniu.

"Eu vreau ca băncile să își plătească dările la stat. Toate. Jumătate sunt foarte serioase, au înțeles despre ce e vorba, au înțeles mai demult. Jumătatea cealaltă tot încearcă să ne convingă că nu au profit. Nu merge! Nu mi se pare normal să spui că ești o bancă care nu ai profit", a declarat prim-ministrul pentru Digi 24.

Întrebat care sunt băncile cu probleme, a spus că nu poate face acest lucru acum, fiind în curs o serie de investigații ale ANAF. Premierul a mai precizat că nu a discutat cu BNR despre această problemă.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2805 secunde