ANAF pregăteşte un nou instrument pentru controlul firmelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ANAF pregăteşte un nou instrument pentru controlul firmelor
Economie 13 Iulie 2020 / 09:11 716 accesări 0 comentarii

ANAF pregăteşte un nou instrument pentru controlul şi conformarea firmelor, DeskAudit, care presupune verificarea de la distanţă, de către Antifraudă sau Inspecţia Fiscală, a situaţiei firmelor.

Neregulile găsite vor fi soluţionate punctual, scopul fiind de a identifica şi soluţiona rapid abaterile şi de a evita, astfel, ca eventuale greşeli să conducă la acumularea în timp a unor sume de plată, cu dobânzi şi penalităţi. Scopul măsurii este de prevenire, de rezolvare punctuală a problemelor atunci când apar, a spus Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF, într-un interviu acordat profit.ro.

Aceasta a explicat că termenul Deskaudit se referă la control de la distanţă, verificare documentară, în baza căreia ANAF emite o decizie de impunere sub rezerva verificării ulterioare, având în vedere că vizează doar o bucată.

În plus, decizia emisă în cadrul verificării DeskAudit va putea fi contestată.

DeskAudit este un instrument care în alte administraţii fiscale din Europa funcţionează de mai mult timp. “Avem pregătite două ordine de preşedinte ANAF, primul care vizează modul de derulare a DeskAudit şi definirea structurilor care vor avea atribuţii de verificare documentară, Inspecţia şi Antifrauda. Al doilea ordin este cu modelele formularelor care vor fi utilizate în cadrul acţiunilor de verificare documentară”, spune şefa ANAF.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.128 secunde