ANAF verifică toate persoanele fizice care au cumpărat maşini second hand

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ANAF verifică toate persoanele fizice care au cumpărat maşini second hand

Economie 27 Septembrie 2018 / 08:59 3724 accesări
(Foto: adevarul.ro)

(Foto: adevarul.ro)

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF a anunţat, în cel mai recent comunicat, că derulează operaţiunea Xenon de verificare a achiziţiilor intracomunitare de autovehiculesecond-handşi le va reţine pentru verificări pe cele cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceştia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an.

Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât şi pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de provenienţă.

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme româneşti care au realizat achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei şi s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei. Firmele utilizau facturi fără TVA sau care conţin ilegal TVA pe marja de profit”, mai scrie în comunicat.

Pentru a nu fi implicate într-o înşelăciune sau într-o schemă de fraudare a TVA, DGAF recomandă persoanelor interesate să cumpere autoturisme rulate să evite plata în numerar. De asemenea, cumpărătorii ar trebui să solicitetoatedocumentele fiscale ale autoturismului, să se asigure că firma revânzătoare are cod românesc de identificare fiscală valid, iar preţul de pe factura emisă de această firmă include TVA (19%), cu excepţia precizării direct pe facturăa aplicării regimului de TVA la marja de profit.12
Pagina a fost generata in 0.1905 secunde