ANAF vrea să angajeze tineri absolvenţi. Are mii de posturi vacante

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fără examen!? ANAF vrea să angajeze tineri absolvenţi. Are mii de posturi vacante
Social 01 Octombrie 2019 / 08:39 2234 accesări 1 comentariu

ANAF intenţionează să treacă la un proces de întinerire a instituţiei,prin angajări fără examen a tinerilor absolvenți luați direct de pe băncile facultăților,în condiţiile în care înregistrează un număr important de posturi vacante iar o treime din personal are mai mult de 51 de ani, a declarat luni Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF, la Realitatea TV.

„33% din personalul actual al ANAF are peste 51 de ani. Anii care vin ne vor crea o problemă din acest punct de vedere. Anul acesta şi la anul ies la pensie 2.500 de oameni din 30.500, o pondere semnificativă”, a spus Mirela Călugăreanu.

Şefa ANAF spune că tinerii cărora le predă la ASE s-au declarat interesaţi de o carieră în sistemul public şi că instituţia va angaja tineri fără examen, aceştia urmând să fie instruiţi în interiorul sistemului. Procesul de selecţie va fi făcut în funcţie de mediile de la facultate şi notele de la anumite discipline, a precizat Mirela Călugăreanu.

Şefa ANAF spune că în jur de 3.000 de posturi vacante ar putea fi transformate în posturi de debutant.

Pe de altă parte, în 2020 instituţia va avea o mare parte din activitate informatizată, situaţie care va permite o serie de transferuri interne.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1713 secunde