Anca Damian a început să lucreze... „Perfect sănătos”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anca Damian a început să lucreze... „Perfect sănătos”

Cultură 09 Octombrie 2015 / 16:52 1006 accesări

Regizoarea Anca Damian a început deja lucrul la „Perfect sănătos”, noul său lungmetraj, în care au roluri principale Vlad Ivanov, Anghel Damian, Olimpia Melinte şi Cristina Florea. Filmările au început la Cluj-Napoca, urmând să se mute în Bucureşti. Scenariul este scris de Lia Bugnar şi Anca Damian, scenografia şi costumele sunt realizate de Alexandra Alma Ungureanu, iar imaginea poartă semnătura lui Oleg Mutu.

Filmul are în plin-plan relația fiu - tată. Andrei Dorneanu, personaj interpretat de Anghel Damian, este un tânăr avocat, în jur de 25 de ani, în timp ce tatăl lui, Toma (Vlad Ivanov), este judecător în Cluj-Napoca. Acesta din urmă îşi pierde viaţa într-un accident absurd.

ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI „Deşi la primul nivel are un fir poliţist, filmul se desfăşoară pe mai multe planuri: primul este cel în care personajul principal, în faţa morţii violente a tatălui său, porneşte în căutarea adevărului. Apoi este căutarea tatălui, ca sursă arhetipală, care este şi o căutare de identitate, de sine. Toate aceste planuri converg către dualitatea condiţiei umane şi atitudinea în faţa morţii. „Tatăl” se metamorfozează perpetuu în „fiul”, într-un timp care se desfăşoară continuu, ca o roată a vieţii şi a morţii”, spune Anca Damian.

Din distribuția lungmetrajului „Perfect sănătos” mai fac parte: Adrian Titieni, Ioana Flora, Toma Cuzin, Mircea Rusu, Camelia Maxim şi actorii clujeni Anca Hanu, Angelica Nicoară și Lorand Vata.

Citește și:

Cineaști români premiați la Karlovy Vary

Filme românești la Karlovy Vary12
Pagina a fost generata in 0.1723 secunde