Anchetă epidemiologică în școli unde mai mulți elevi și profesori au TBC

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anchetă epidemiologică în școli unde mai mulți elevi și profesori au TBC
Sănătate 19 Mai 2017 / 21:16 1015 accesări 0 comentarii

Medicii epidemiologi au declanșat, vineri, o anchetă în unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, după ce au fost descoperite mai multe cazuri de tuberculoză la elevi, dar și la cadre didactice. Doi profesori și trei elevi din două unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin au fost depistați cu tuberculoză, iar în cazul a altor șase copii s-a constatat că sunt sensibil la bacilul care transmite boala. „În acest moment, la liceul numărul 4 sunt două cazuri. Cu ocazia luptei în focar s-au mai găsit șase cu reacție pozitivă la intradermoreacție, dar acesta nu este un criteriu pentru a avea tuberculoză. Cei șase au primit tratament profilactic. La școala generală 15 este un cadru didactic cu o tuberculoză extrapulomnară, deci nu este contagios, dar cu ocazia luptei în focar s-a mai descoperit un elev de clasa a VIII-a pozitiv și un alt cadru didactic cu antecedente bacilare, care este reinfectat și este pozitiv”, a declarat Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit acesteia, și la Liceul Halânga este un elev suspect de tuberculoză, căruia i se fac analize. Elevul de clasa a VIII-a, s-a îmbolnăvit acasă, iar acum este sub supraveghere medicală. Cei doi dascăli cu TBC sunt în concedii medicale, orele lor fiind acoperite de profesori suplinitori. După depistarea cazurilor de TBC, elevii și cadrele didactice care au luat contact cu cei bolnavi, au fost supuși unor investigații medicale amănunțite. „Cei sub 18 ani au fost trimiși să facă intradermo reacția la tuberculină, iar pentru cei peste 18 ani s-a emis bilet de trimitere către radiologie”, a afirmat Cristina Chiriloiu, purtător de cuvânt al DSP Mehedinți.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.225 secunde