Anchetă epidemiologică! O profesoară a ajuns la spital cu suspiciune de tuberculoză

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anchetă epidemiologică! O profesoară a ajuns la spital cu suspiciune de tuberculoză

Sănătate 15 Iunie 2016 / 15:26 458 accesări

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala nr.32 „Alexandru Macedonski” din Craiova sunt testaţi de medici pentru a se stabili dacă sunt bolnavi de tuberculoză (TBC), după ce o profesoară a acestei şcoli a fost internată în spital cu simptomatologie de TBC.

Existenţa bolii în cazul profesoarei de la Şcoala nr. 32 nu a fost confirmată încă, dar femeia a fost trecută pe tratament, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, dr. Constantin Ecobici, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova.

„Ea nu este confirmată, confirmarea tuberculozei se face printr-o cultură care creşte în trei săptămâni, dar din experienţa oamenilor noştri şi din simptomatologia ei, medicii au etichetat-o tuberculoză şi au trecut-o pe tratament”, a spus doctorul Ecobici.

Medicii au demarat şi o anchetă în rândul elevilor, copiii fiind chemaţi la spital pentru testări. În cazul a 40 de elevi primele teste au ieşit pozitive, dar medicii spun că aceasta nu confirmă şi prezenţa TBC.

„Şcoala are 320 de elevi, dintre care 271 sunt elevi la care a predat doamna profesoară. I-au chemat pe toţi elevii şi i-au testat cum se face în asemenea cazuri, prin intravermoreacţie. Când iese pozitivă există o suspiciune de tuberculoză, dar nu este obligatoriu. Sunt persoane vaccinate şi din cauza vaccinului reacţionează pozitiv la intravermoreacţie. Totuşi, în cazul a 40 de elevi cărora le-a ieşit pozitiv, li s-a recomandat la părinţi să vină cu copiii la noi la spital să continuăm explorarea, să ne convingem că nu au nimic. Ieri, la un număr de 10-12 elevi li s-a dat tratament profilactic. Aceasta este procedura. Noi nu putem să spunem că şi copiii au tuberculoză”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Craiova.

Acesta a mai precizat că la spital au fost chemaţi şi cei 72 de profesori ai şcolii. Până acum au fost testaţi 25 dintre ei şi niciunul nu are probleme.12
Pagina a fost generata in 0.1985 secunde