Anchetă la ISU Constanța, după intervenția de la incendiul de astăzi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anchetă la ISU Constanța, după intervenția de la incendiul de astăzi

Eveniment 16 Februarie 2021 / 19:01 887 accesări
Foto: Captura Youtube

Foto: Captura Youtube

Conducerea ISU Constanţa a dispus derularea unei verificări în urma incendiului care a avut loc marţi la un bloc de pe bulevardul Mamaia, soldat cu decesul unei femei care a căzut în gol de la etajul VI, iar IGSU a constituit deja o comisie care se va deplasa în zonă în vederea clarificării situaţiei.

''Ca urmare a informaţiilor nou apărute în cazulincendiuluiprodus astăzi în municipiul Constanţa, facem precizarea că inspectorul-şef al ISU Constanţa a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgenţă până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului'', precizează IGSU.


Totodată, IGSU a constituit deja o comisie de verificare care se deplasează la Constanţa în vederea clarificării situaţiei şi dispunerii unor măsuri ulterioare.

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi, într-un apartament situat la etajul VI al unui bloc de pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanţa. O femeie aflată în apartament a încercat să scape ieşind în exteriorul balconului şi a căzut în gol de la etaj.

Comunicatul Departamentului pentru Situații de Urgență:

Conform DSU, autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, la două minute după ce femeia s-a aruncat de la balcon în încercarea de a se salva. Totuși, conform Focus Press,martorii susțin că autoscara a ajuns la mult timp după ce femeia a căzut de la balcon. În plus,camera de supraveghere a unui autoturism care circula în spatele autoscării, sincronizată la dată și oră cu un telefon mobil, arată că mașina pompierilor a ajuns la locul solicitării cu câteva secunde înainte de ora 9.41.

  • Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14;
  • La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară;
  • Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21
  • Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas;
  • Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25;
  • Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță;
  • La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

Precizările ulterioare:

  • Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului.
  • Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare.
  • Vom reveni cu informații suplimentare, în momentul în care vom avea datele preliminare ale comisiei.

Incendiul a izbucnit după ora 9, într-un apartament situat la etajul al șaselea, într-un bloc de pe bulevardul Mamaia. În imobil se afla femeia care nu s-a putut autoevacua, dar și soțul acesteia, care a reușit să iasă singur.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.139 secunde