Anchetă oprită într-un dosar în care apare numele Kovesi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anchetă oprită într-un dosar în care apare numele Kovesi
Justiție 12 Iulie 2017 / 10:10 1526 accesări 0 comentarii

Este vorba despre dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie, instrumentat de procuroarea Mihaela Moraru Iorga, recent demisă de la DNA, în care este implicat şi fostul soţ al şefei DNA, Eduard „Bebe” Kovesi, informează Antena3. Evenimentul Zilei scrie că ancheta în acest dosar s-a oprit în momentul în care procurorii au aflat fostul soț la Laurei Codruţa Kovesi a furnizat materiale de construcţii pentru autostrada surpată. Bebe Kovesi nu a făcut altceva decât să se interpună în contractele de furnizare de materiale de contrucţii, pentru a asigura "spatele" şi protecţia firmelor de construcţii, în schimbul unor milioane de euro, mai scriu jurnaliştii de la EVZ. „Este vorba de acel tronson de autostradă Sibiu-Orăștie, care s-a părbușit. Știți scandalul, la doar 10 luni de la inaugurare, pur și simplu, nu s-a mai putut circula pe el pentru că a fost distrus aproape în toatalitate, un tronson care a fost plătit aproape 90% de stat și unde, potrivit analizelor Corpului de Control al ministrului Transportului, s-a produs acest dezastru, din cauza materialelor folosite”, a declarat jurnalistul Dan Andronic, în emisiunea Previziuni. Dosarul a ajuns la DNA în 2015.

Conctactă telefonic de Antena 3, procuroarea Mihaela Moraru Iorga a declarat: „Nu confirm, dar nici nu infirm.”

„Cercetarea a început în forță, cu audieri, martori protejați, descinderi și alte proceduri specifice, iar, la un moment dat, ancheta a nimerit peste un cetățean numit Eduard Kovesi din Sibiu, cunoscut și sub numele de alint, Bebe. Bebe Kovesi. (...) Eduard „Bebe” Kovesi a vândut materiale de umplutură către constructorii de autostrăzi din zonă - pietriș, balastru, pământ de umplutură etc - direct sau prin intermediul unor firme înființate pe repede înainte de către alți afaceriști care nu au avut în viața lor treabă cu domeniul construcțiilor. De fapt, Kovesi nu a făcut altceva decât să se interpună în contractele de furnizare de materiale de construcții, pentru a asigura „spatele” și protecția fi rmelor de construcții, în schimbul unor milioane de euro, așa cum rezultă din datele contabile ale firmei Led Communications”, scrie EVZ.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2334 secunde