Anchetarea procurorilor care au făcut dosarul OUG 13, „o consecinţă mai mult decât firească“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Justiţiei: Anchetarea procurorilor care au făcut dosarul OUG 13, „o consecinţă mai mult decât firească“
Justiție 13 Septembrie 2017 / 10:00 599 accesări 2 comentarii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că acţiunea disciplinară demarată de Inspecţia Judiciară împotriva celor trei procurori, care au anchetat modul de adoptare a OUG 13, reprezintă "o consecinţă mai mult decât firească". Referindu-se la propunerea din proiectul de modificare a legilor Justiţiei, privind trecerea Inspecţiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justiţiei, Toader a vorbit despre conflictul existent între CSM şi Inspecţia Judiciară şi existenţa unei "incompatibilităţi între funcţii". "Ştiţi că unii altora îşi fac reclamaţii, că se anchetează unii pe alţii?", a declarat Toader, de la tribuna Camerei Deputaţilor. "Ordonanţa 13 a intrat în percepţia publică dintr-o anumită perspectivă, dar conţinutul şi perspectiva de adoptare au fost evaluate de către CCR. Eram în prima zi ca ministru când am susţinut în faţa Curţii excepţia ridicată, pe care Curtea a admis-o, constatând un conflict juridfic de natură constituţională între puteri pentru că de bună seamă pentru oricine e faptul că un procuror cu deplin respect faţă de funcţie nu poate să ancheteze nici oportunitatea, nici constituţionalitatea adoptării unui act normativ pentru că avem o lege 24/2000 cu multe modificări, care ne descrie tehnica legislativă care lasă libertatea decidentului în aprecierea oportunităţii", a declarat Tudorel Toader.

"Vedem trei procurori sunt la rândul lor anchetaţi. O consecinţă mai mult decât firească pentru că nu îmi închipui că un procuror din România să nu ştie că el e în paradigma înfăptuirii şi aplicării normei şi nu în paradigma adoptării unui act normativ", a mai spus ministrul Justiţiei.

2 comentarii

Când s-au tăiat pensiile... 10:07:47 / 16 Septembrie 2017
..CU 15% UNDE ERA D-NA???

Când dictatoru a ORDONAT tăierea pensiilor și ajutoarelor de șomaj cu 15% și apoi sa dovedit că a FOST un ABUZ CCR pronunțând că ILEGALĂ acea măsură bashita de a tăia pensiiile..Da asta după ce dictatoru și-a terminat mandatul de președinte ILEGITIM.. obținut prin fraudă...Da cine să-l ia de guler ??? .. Când dNA se războia cu presa ostilă dictatorului și opoziției

Tentativă de lovitură de stat.. 16:05:38 / 18 Septembrie 2017
UNA CARE SA...BASHIT..

Noroc cu CAP Tăriceanu care a făcut o sesizare la CCR in legătură cu "ancheta"DNA ului basit care a încercat să dărâme guvernul ales LEGITIM al PSD ALDE printr-o anchetă care viza o lege dată de guvern (OUG13)...Sa dovedit că guvernul PSD ALDE avea tot dreptul să de-a o lege care ar i schimbat o altă lege basista dată de macovei și basescu cu care s-au făcut abuzuri.. OUG13 a fost PERFECT CONSTITUTIONAL ..a declarat CCR.!.. ATUNCI CEI CARE AU VIZAT DARAMAREA GUVERNULUI prin acea anchetă sa palateasca ..IN FRUNTE CU ȘEFA .. DNA că EA a ordonat acest ABUZ !!!..DE CE NU A FĂCUT DNA ANCHETĂ CÂND GUVERNUL BĂSESCU A TĂIAT PENSIILOR ROMANILOR CU 15 % .. tăiere care dovedit un ABUZ de același CCR.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2438 secunde