Știri pe scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Știri pe scurt

Sport 31 Iulie 2015 / 00:00 643 accesări

Adrian Cristea, sancționat cu interzicerea activităților în fotbal

Adrian Cristea, jucătorul formaţiei Concordia Chiajna, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu interzicerea oricăror activități legate de fotbal până la respectarea deciziei TAS privind renunţarea la toate procesele cu fostul său club, FC Steaua București, a anunțat site-ul oficial al LPF. Adrian Cristea nu va putea juca şi nu va putea îndeplini nicio altă funcţie în nicio competiţie fotbalistică până la respectarea deciziei TAS. Mijlocaşul Adrian Cristea a evoluat pentru Steaua în prima jumătate a sezonului 2013-2014. Clubul finanţat de Gigi Becali a renunţat la serviciile fotbalistului în ianuarie 2014, dar cele două părţi nu au ajuns atunci la un acord privind termenii rezilierii contractului. Cristea s-a adresat comisiilor jurisdicţionale ale FRF, iar la 11 aprilie 2014 Comisia de Recurs a obligat FC Steaua la plata sumei de 120.000 de euro către fostul său jucător reprezentând restanţe salariale şi bonusuri. Cazul a ajuns ulterior la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. La TAS, cele două părţi au ajuns la o înţelegere, Adrian Cristea asumându-şi renunţarea la toate procesele deschise împotriva FC Steaua. Fotbalistul nu a îndeplinit această condiţie, un dosar deschis de el împotriva FC Steaua aflându-se în continuare pe rolul unei instanţe civile din România. Prin urmare, FC Steaua a sesizat Comisia de Disciplină a FRF pentru nerespectarea deciziei TAS de către Adrian Cristea. Fotbalistul în vârstă de 31 de ani activează din 8 septembrie 2014 la formaţia Concordia Chiajna. În urma sancţiunii Comisiei de Disciplină, Adrian Cristea nu va mai putea evolua pentru echipa ilfoveană începând cu partida de pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti, programată azi, în cadrul etapei a 4-a a Ligii a.

Mario Gomez va evolua la Beşiktaş

Atacantul german Mario Gomez a fost împrumutat de Fiorentina pentru un sezon grupării Beşiktaş Istanbul, care are posibilitatea achiziţionării definitive a fotbalistului la finalul campionatului, a anunţat, ieri, clubul turc, pe site-ul oficial. Mario Gomez era la Florenţa din vara anului 2013. El a marcat 14 goluri în 47 de partide disputate pentru Fiorentina în toate competiţiile. Mario Gomez a evoluat la Bayern Munchen (2009-2013) şi VfB Stuttgart (2003-2009). În echipa naţională a Germaniei, „Super” Mario a jucat 60 de meciuri şi a înscris 25 de goluri.

Portarul Szczesny va juca la AS Roma

Wojciech Szczesny, portarul polonez al echipei Arsenal Londra, a fost împrumutat pentru un sezon la formaţia AS Roma, unde va fi coleg cu Bogdan Lobonţ, a anunţat site-ul oficial al UEFA. „Am venit la Roma să câştig meciuri şi trofee. Cred că această echipă are forţa să câştige trofee. Îi cunosc pe mulţi dintre noii mei colegi şi sper să mă integrez repede”, a declarat Szczesny. Internaţionalul polonez în vârstă de 25 de ani a fost achiziţionat de Arsenal Londra în decembrie 2010 de la Legia Varşovia şi a jucat 178 de meciuri pentru formaţia pregătită de Arsene Wenger.

Dynamo Kiev l-a transferat pe Derlis Gonzalez

Campioana Ucrainei, Dynamo Kiev, a reuşit transferul unui jucător important, mijlocaşul ofensiv Derlis Gonzalez, de la FC Basel, care a impresionat cu naţionala Paraguayului la ultima ediţie a Copei America, informează gazzetta.it. Derlis Gonzalez a semnat un contract pe cinci ani cu Dynamo Kiev, dar suma transferului nu a fost dată publicităţii. În vârstă de 21 de ani, Derlis Gonzalez a strălucit la Copa America din Chile. El şi echipa sa au reuşit să ajungă până în faza semifinalelelor, eliminând, în sferturile de finală, naţionala Braziliei, după executarea loviturilor de departajare. Derlis Gonzalez a mai jucat la Rubio Nu, Benfica, Guarani şi Olimpia Asuncion, înainte de a se transfera la FC Basel în vara anului 2014, echipă cu care a cucerit titlul în Elveţia. La Basel, Derlis Gonzalez avea contract până în 2019.12