Știri pe scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Știri pe scurt

Sport 13 Iulie 2015 / 00:00 930 accesări

CN de volei pe plajă

Ieri s-au încheiat la Timișoara întrecerile din cadrul Campionatului Național de volei plajă rezervat senioarelor și senioarelor. În competiția feminină s-a impus CSU Reșița (Adriana Melniciuc și Sorina Buz), iar la masculin, Fan Arad (Adrian Holhoș și Emil Lung). Rezultate - feminin, finala mică: CSM Timișoara (Adelina Ungureanu și Iuliana Stoica) - CSM Satu Mare (Angelica Podină - Alexandra Mișca) 2-1, finala mare: CSU Reșița (Adriana Melniciuc și Sorina Buz) - CSM Satu Mare (Adriana Matei - Vaida Beata) 2-0; masculin, finala mică: CSM Steaua București (Marius Drăghici - Cătălin Miron) - CSU Reșița (Marius Mascovits și Robert Vârlan) 2-0, finala mare: Fan Arad (Adrian Holhoș și Emil Lung) - CSU Reșița (Gheorghe Ilie - Tudorel Farcaș) 2-0.

Lotul României pentru CM de handbal masculin tineret din Brazilia

Federaţia Română de Handbal a anunţat, sâmbătă, lotul de 17 jucători pentru Campionatul Mondial masculin de tineret din Brazilia, la care tricolorii vor evolua, în perioada 19 iulie - 2 august, după zece ani de la ultima participare. Lotul de tineret al României este format din următorii jucători - portari: Ionuţ Iancu (CSM Bucureşti), Alexandru Bucătaru (Energia Tg. Jiu), Daniel Bobeică (Ştiinţa Bacău); extreme stânga: Nicuşor Negru (CSM Bucureşti), Vlad Sâncelean (CSM Bucureşti); interi stânga: Robert Militaru (CSM Bucureşti), Dan Racoţea (Wisla Plock), Gabriel Burlacu (CSU Suceava); centri: Ramon Şomlea (CSM Bucureşti), Petru Stroe (RomCri Braşov); interi dreapta: Nicuşor Ungureanu (CSM Bucureşti), Bogdan Mănescu (Energia Tg. Jiu); extreme dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Ionuţ Nistor (Energia Tg. Jiu); pivoţi: Andras Szasz (HC Odorhei), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti) şi Andrei Voinea (CSM Focşani). Antrenorii echipei României sunt Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu. România va juca în Grupa B, urmând să întâlnească reprezentativele din Qatar, Angola, Portugalia, Serbia şi Spania, în celelalte grupe fiind repartizate următoarele formaţii - în Grupa A: Tunisia, Paraguay, Belarus, Olanda, Suedia, Rusia; în Grupa C: Chile, Algeria, Coreea de Sud, Argentina, Danemarca, Franţa; în Grupa D: Norvegia, Japonia, Uruguay, Egipt, Germania, Brazilia. Handbaliștii tricolori au înregistrat, la finalul săptămânii trecute, două victorii în meciurile amicale disputate la Chiajna, cu reprezentantiva Algeriei, 28-24 (16-13) și 33-24 (10-12). Echipa României pleacă în această dimineață spre Brazilia. La ultima participare la CM, în 2005, România s-a clasat pe locul 6.

România - Brazilia, în meciul pentru locurile 5-6 la Universiada de la Gwangju

Naţionala universitară de handbal feminin a României va întâlni, azi, reprezentativa Braziliei, în meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6 la Universiada de la Gwnagju (Coreea de Sud). Duminică s-au încheiat meciurile din cele două grupe de la Universiadă, tricolorele încheind pe locul 3 în grupa A, cu 5 puncte, după ce au obținut următoarele rezultate: 25-27 cu Serbia, 25-25 cu Muntenegru, 32-32 cu Japonia, 28-22 cu Ucraina şi 25-25 cu Coreea de Sud. Azi sunt programate meciurile finale din cadrul competiţiei de handbal, după cum urmează: Japonia - Uruguay (pentru locurile 11-12), Muntenegru - Slovacia (9-10), Ucraina - China (7-8), România - Brazilia (5-6), Serbia - Cehia (pentru medalia de bronz) şi Coreea de Sud - Rusia (pentru medalia de aur).

Medalii de aur și argint pentru atleții români la CE de tineret

Sportivul Alin Firfirică a cucerit, vineri seară, medalia de aur în proba de aruncarea discului, la Campionatele Europene de atletism pentru tineret de la Tallinn. Cea mai bună aruncare a atletului tricolor a măsurat 60,64 m. Tot vineri, Andreea Elena Panţuroiu a obţinut medalia de argint în proba de triplusalt, cu o săritură de 14,13 m, cea mai bună performanţă personală. Tot la Tallinn, ștafeta masculină de 4x100 a României, formată din sportivii Ioan Piţigoi, Alexandru Terpezan, Ionuţ Neagoe şi Daniel Budin, a stabilit un nou record naţional al probei, în calificări. Ştafeta României a alergat în seria a doua, încheind cursa cu timpul de 40,08 secunde, pe locul 5 la general, reuşind calificarea în finală, dar şi doborând recordul naţional al probei, care data din 1995 (40,75 secunde).

Naţionala de baschet feminin, o victorie şi opt înfrângeri la CE de tineret din Muntenegru

Naţionala de baschet feminin tineret a încheiat, duminică, participarea la Campionatul European Divizia B, din Muntenegru, pe locul 10, ultimul, cu un bilanţ de o victorie şi opt înfrângeri. Ediţia din 2015 a Campionatului European de baschet feminin tineret, Divizia B, s-a disputat cu 10 echipe, tricolorele fiind învinse în opt din meciuri şi obţinând o singură victorie. Duminică, în ultimul meci, cu Marea Britanie, echipa României a fost învinsă cu scorul de 50-72 (23-36) şi a încheiat pe locul 10, britanicele făcând rocada în clasament, pe 9. În celelalte meciuri ale tricolorelor mici, rezultatele au fost următoarele: 65-70 cu Austria, 44-84 cu Grecia, 43-74 cu Muntenegru, 38-66 cu Suedia, 94-92 cu Bulgaria, 28-101 cu Lituaniam 47-86 cu Bosnia, 62-77 cu Israel.

Trupul cvintuplului campion mondial de Formula 1 Juan Manuel Fangio va fi exhumat

Trupul cvintuplului campion mondial de Formula 1 Juan Manuel Fangio va fi exhumat, la 7 august, pentru efectuarea unui test de paternitate, a decis un judecător argentinian, informează mirror.co.uk. Judecătorul a hotărât ca rămăşiţele pământeşti ale lui Fangio, aflate într-un cimitir din Balcarce, să fie exhumate ca urmare a unui proces intentat de Oscar Cesar Espinosa, care susţine că este fiul campionului de F1. Juan Manuel Fangio, câştigător al Campionatului Mondial de Formula 1 în 1951, 1954, 1955, 1956 şi 1957, a încetat din viaţă în 1995, la vârsta de 84 de ani. Fangio nu a fost căsătorit şi nu a avut descendenţi recunoscuţi, dar a avut o relaţie îndelungată cu mama lui Espinoza, Andrea Berruet.

Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Germaniei la MotoGP

Spaniolul Marc Marquez (Honda) a câştigat, ieri, Marele Premiu al Germaniei la MotoGP, a noua etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, cursă desfăşurată pe circuitul Sachsenring. Pe locul 2 s-a clasat compatriotul şi colegul de la Honda al lui Marquez, Dani Pedrosa. Poziţia a treia a fost ocupată de italianul Valentino Rossi (Yamaha). Aceasta este a doua victorie a lui Marc Marquez din acest sezon, după succesul înregistrat la GP-ul Americilor, la 12 aprilie. În clasamentul general conduce Valentino Rossi, cu 179 de puncte.12