Știri pe scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Știri pe scurt
Sport 04 Iulie 2015 / 00:00 2182 accesări 0 comentarii

Atleții constănțeni „aleargă” pentru medalii la Balcaniadă

Sâmbătă și duminică, la Pitești, sunt programate întrecerile din cadrul Balcaniadei de atletism rezervate juniorilor 1, competiție la care vor participa și șapte concurenți reprezentând Clubul Sportiv Farul Constanţa și Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța. Iată atleții din delegația constănțeană care vor „alerga” pentru medalii: Andreea Timofei (antrenor Niculina Chiricuţă) - la 400 m garduri, Maria Ilie (antrenor Constantin Muşat) - la aruncarea ciocanului, Cristian Nedelcu (antrenori Alin Larion şi Cecilia Gevat) - la 110 m garduri şi 400 m garduri; Răzvan Grecu (antrenor Daniel Cojocaru) și Cristian Constantin (antrenor Carmen Botea) - ambii la triplusalt, Cristian Radu (antrenor Robertino Tănase) - la 400 m și Andrei Bughianu (antrenor Doina Rusu) - la decathlon. De asemenea, la Balcaniada de atletism rezervată juniorilor 2 care va avea loc sâmbătă, în Serbia, în localitatea Sremska Mitrovica, va participa și constănțeanca Ioana Manoliu, sportivă antrenată de Carmen Botea.

Finala Cupei Firmelor la minifotbal

Finala ediției a III-a a Campionatului de minifotbal rezervat firmelor, competiție desfășurată pe terenul Bazei Sportive „Atletic Club” din Constanţa, se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00, între echipele CS Pompierul și Terra Semper. Finala mică, între formațiile B.B.B. și Fila SH, s-a desfășurat vineri seară. Tot sâmbătă, de la ora 10.00, va avea loc și un meci caritabil, între echipele Black Sea Equilibrium și Fundația ARKA.

CS Volei Alba-Blaj, în Grupa F a Ligii Campionilor la volei feminin

Campioana României la volei feminin, CS Volei Alba-Blaj, și-a aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorți care s-a desfășurat joi seară, la Viena. Aflată la debutul în această competiţie, CS Volei Alba-Blaj va evolua în Grupa F, alături de Dinamo Moscova (vicecampioana Rusiei), Rocheville Le Cannet (vicecampioana Franţei) şi Nordmeccanica Piacenza (locul 3 în Italia).

COSR îi va premia pe sportivii de la Jocurile Europene

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) îi va premia marţi, 7 iulie, de la ora 11.00, la Casa Olimpică, pe sportivii români care s-au clasat pe primele şase locuri la prima ediţie a Jocurilor Europene de la Baku, se arată într-un comunicat al COSR. La eveniment, alături de sportivii premiaţi, vor participa membrii Comitetului Executiv al COSR şi conducătorii federaţiilor naţionale de scrimă, gimnastică, judo, sambo, kaiac-canoe, lupte, box, nataţie şi pentatlon modern, care au avut reprezentanţi clasaţi în primele şase locuri la Jocurile Europene de la Baku. Echipa olimpică a României a obţinut, la ediţia inaugurală a Jocurilor Europene, trei medalii de aur, cinci de argint, patru de bronz, două locuri 4, nouă locuri 5 şi două locuri 6.

Delegația României la Universiada de la Gwangju a participat la ceremonia de înălțare a drapelului

Delegația României care participă la Universiada de la Gwangju (Coreea de Sud) a fost prezentă la ceremonia de ridicare a drapelului în Satul Universitar. În cadrul ceremoniei a fost intonat imnul Universiadei, iar primarul orașului Gwangju a oferit simbolul competiției șefului delegației României, Claudia Georgescu, președintele Federației Sportul Școlar și Universitar. Universiada de la Gwangju se desfășoară în perioada 1-14 iulie, iar la actuala ediție sunt așteptați peste 20.000 de participanți, din 170 de țări. Delegația României la Universiadă numără 52 de sportivi, care vor concura la șase discipline: handbal, tenis de masă, tir, judo, taekwondo și atletism.

Sebastien Ogier a câștigat super-speciala de deschidere a Raliului Poloniei

Pilotul francez Sebastien Ogier (Volkswagen Polo-R), campionul mondial en titre, a câștigat joi seară super-speciala de deschidere din cadrul ediției 2015 a Raliului Poloniei, care se desfășoară în regiunea Mikolajki, la nord-est de capitala Varșovia. Ogier a fost înregistrat pe distanța de 2,5 km cu timpul de un minut, 43 de secunde și 9 zecimi, reușind să-i devanseze cu o jumătate de secundă pe polonezul Robert Kubica (Ford Fiesta RS), fost pilot de Formula 1, și cu 6 zecimi pe norvegianul Andreas Mikkelsen, coechipierul său de la Volkswagen. Vicecampionul mondial de anul trecut, norvegianul Mads Ostberg (Citroen DS3), a reușit doar al 11-lea timp, terminând la peste trei secunde de Ogier, în timp ce britanicul Kris Meeke (Citroen), victima unei ieșiri în decor cu ocazia shakedown-ului din cursul dimineții, a încheiat pe locul 17, la mai mult de patru secunde. Vineri, piloții au parcurs 155,04 km cronometrați, repartizați în opt probe speciale.

Peru premiază cu 22.000 de dolari medalia de aur la Jocurile Panamericane 2015

Peru va premia cu 22.000 dolari orice sportiv care va cuceri medalia de aur la Jocurile Panamericane 2015, găzduite de Toronto între 10 și 26 iulie. Medalia de argint va fi răsplătită cu 15.700 dolari, iar bronzul cu 6.300 dolari. Aurul pe echipe va aduce fiecărui component suma de 9.400 dolari, argintul va fi premiat cu 6.300 dolari, iar bronzul cu 3.150 dolari. Ministerul Educației din Peru a anunțat că și antrenorii vor fi premiați: 4.700 dolari pentru locul I, 2.350 dolari pentru locul al II-lea și 1.260 dolari pentru locul al III-lea. Peru participă la Jocurile Panamericane cu o delegație de 150 sportivi, cea mai mare din istoria competiției. În 2011, la Guadalajara, delegația peruviană a numărat 136 sportivi și a câștigat două medalii de argint și cinci de bronz.Pagina a fost generata in 0.0944 secunde