Știri pe scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Știri pe scurt

Sport 28 Mai 2015 / 00:00 634 accesări

Minaur Baia Mare, campioană naţională la handbal masculin după 16 ani

HC Minaur Baia Mare a cucerit marţi, pe teren propriu, titlul naţional la handbal masculin, după 16 ani de la ultima performanţă similară, obţinând a doua victorie din finala Ligii Naționale, în faţa formaţiei CSM Bucureşti, cu scorul de 26-24 (12-11). Cu un minut şi jumătate înainte de finalul partidei, Sadoveac de la Minaur, respectiv Novanc de la CSM Bucureşti au fost eliminaţi direct cu cartonaş roşu, după o busculadă între mai mulţi jucători care a avut loc în atacul formaţiei oaspete. În primul meci al finalei, Minaur câştigase pe 22 mai, în deplasare, cu scorul de 26-24 (15-12). Băimărenii au reușit eventul, câștigând și Cupa României.

România va participa cu nouă sportivi la concursul de natație din cadrul Jocurilor Europene

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern va fi reprezentată de nouă sportivi, cinci la înot și patru la sărituri în apă, la prima ediție a Jocurilor Europene, competiție polisportivă care va avea loc în perioada 12-28 iunie, la Baku. La înot vom miza pe Robert Glință, Bogdan Scarlat, Bogdan Petre, Gabriel Sonoc și Emilia Dumitrescu Colți, care vor fi asistați de antrenorii Adrian Gherghel și Viorica Marin. La sărituri în apă îi vom avea pe Alin Ronțu, Andrei Mihai, Ioana Cîrjan și Ioana Paștiu, antrenor va fi Adrian Gavriliu, iar arbitru Dana Ilieș. România va participa cu un lot de aproximativ 100 de sportivi la competiția din Azerbaidjan.

Corina Căprioriu și Loredana Ohîi sunt indisponibile pentru Openul European de judo de la Cluj

Antrenorul lotului olimpic de judo, Florin Bercean, a anunțat că, din cauza unor accidentări, Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică și campioană europeană, și Loredana Ohîi, ambele de la categoria 57 kg, nu vor mai concura la Openul European de judo, găzduit de Sala Polivalentă a municipiului Cluj în zilele de 30 și 31 mai, cu participarea a circa 400 de sportivi din 43 de țări. Sportivii români angrenați în calificarea la Jocurile Olimpice ce vor participa la Cluj sunt Andreea Chițu, vicecampioană mondială anul trecut, nr. 4 la categoria 52 kg, Monica Ungureanu, câștigătoarea Grand Slam-ului de la Baku de la începutul lunii mai și locul 7 la 48 kg, Vlăduț Simionescu, poziția a 15-a la +100 kg, medaliat cu argint în Grand Prix-ul de la Zagreb, Daniel Natea, locul 10 la +100 kg, învingător în Grand Slam-ul de la Abu Dhabi, și Cristian Bodîrlău (81 kg), poziția a 5-a în Grand Slam-ul de la Baku.

Judoka români au cucerit patru medalii la Europenele de kata

Sportivii români au cucerit patru medalii, trei de aur și una de argint, la Campionatele Europene de judo kata de la Herstal (Belgia). Perechea Iulian Surlă (tori) / Ciprian Fleisz (uke) s-a impus la grupa a doua de vârstă la Nage No Kata, cu 409 puncte, devansându-i pe italienii Mauro Collini / Tommaso Rondinini, 405p, și pe spaniolii Raul Camacho / Roberto Camacho, 397p. Ei au câștigat aurul și la open, cu 406p, în fața belgienilor Jean-Philippe Gilon / Nicolas Gilon 397p și a italienilor Collini / Rondinini 394p. Alina Zaharia (tori) și Alina Cheru (uke) au ieșit învingătoare la Juno Kata, Grupa 1 de vârstă, cu 413p, urmate în clasament de italiencele Laura Bugo / Carlotta Checchi 394p și de elvețienii Fabrice Beney / Antonella Beney 385p. La Judo kata open, Zaharia și Cheru au obținut argintul, cu 411p, fiind devansate de perechea germană Wolfgang Dax-Romswinkel / Ursula Loosen (Germania), cu 432p.

ATP nu îi va acorda retroactiv poziția de lider mondial lui Guillermo Vilas

Guillermo Vilas nu va fi numărul 1 mondial cu caracter retroactiv, după ce Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP) a renunțat să calculeze din nou punctele obținute de fostul jucător argentinian în 1975. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al ATP aflat la Roland Garros, care a confirmat astfel declarațiile acordate de conducătorul acestei organizații pentru ziarul „New York Times“ în legătură cu ancheta realizată de un ziarist argentinian, Eduardo Puppo, care susține că Vilas l-ar fi depășit pe americanul Jimmy Connors în clasamentul mondial de acum patru decenii. Puppo a plecat de la decizia luată în 2007 de WTA, varianta feminină a ATP, care a stabilit că Evonne Goolagong Cawley trebuie să fie declarată numărul 1 mondial, înaintea lui Chris Evert, pe parcursul a două săptămâni din 1976. WTA a hotărât să facă acest lucru pe baza datelor pe care le avea la dispoziție, însă ATP consideră că nu este posibil să procedeze la fel, chiar dacă o greșeală de calcul ar fi putut genera o contabilizare incorectă a tuturor punctelor. „Sunt 100% sigur sau foarte aproape de 100% că este imposibil să rescriem istoria. Nu putem adopta versiunea de calcul ce ni se oferă ca istorie oficială. Dacă am face așa, toată lumea ar putea cere același lucru. Unde ne-am opri?”, a declarat pentru „New York Times“ conducătorul ATP, Chris Kermode. În urma deciziei ATP, chilianul Marcelo Rios rămâne unicul tenisman latino-american din istorie care a atins poziția de numărul 1 mondial, în 1998. Primul jucător de tenis din istorie care a ocupat poziția de lider al clasamentului mondial ATP a fost Ilie Năstase, pe 23 august 1973, reprezentantul României rămânând pe primul loc timp de 40 de săptămâni.

Selecție la CS Portul

Clubul Sportiv Portul Constanţa organizează în zilele de marți și joi, de la ora 14.00, la stadionul “Portul” din Constanţa, selecţie la fotbal pentru copiii născuţi în anii 2004, 2005 şi 2006. Mai multe amănunte pot fi aflate de la antrenorul Gabriel Dinică (telefon 0722.526.023).12
Pagina a fost generata in 0.0976 secunde