Știri pe scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Știri pe scurt
Sport 01 Mai 2015 / 00:00 591 accesări 0 comentarii

Fundaţia Olimpică Română strânge fonduri la Semimaratonul Bucureşti pentru foşti sportivi

Fundaţia Olimpică Română formează o echipă de alergători la Semimaratonul Bucureşti, sponsorul Ursus donând câte 20 de lei pentru fiecare kilometru parcurs într-o campanie de ajutorare a unor foşti sportivi aflaţi în suferinţă. Fundaţia Olimpică Română îi invită pe doritori să se înscrie în echipa sa la Semimaratonul Bucureşti, din 17 mai, pentru a susţine cauza foştilor sportivi care au nevoie de ajutor. Andreea Răducan va fi lider de echipă pentru alergătorii Fundaţiei Olimpice Române, alături de ea aflându-se şi Sandra Izabaşa, Alina Dumitru, Monica Roşu şi Corina Ungureanu. Fosta gimnastă Andreea Chelaru va fi unul dintre foştii sportivi care vor beneficia de sprijinul din partea Fundaţiei Olimpice Române. Toţi cei care vor să alerge în echipa Fundaţiei Olimpice Române o pot face accesând www.bucuresti21km.ro, alegând la cauza susţinută - Fundaţia Olimpică Română. Cel mai bun alergător din echipă va participa la cina oficială a campionilor, alături de sportivii renumiţi care susţin această cauză. Semimaratonul Bucureşti, care va avea loc la 17 mai, este un eveniment dedicat sportului de masă şi tuturor tipurilor de alergători la următoarele categorii: cursa populară (3,5 km), cursa individuală (10,5 km), ştafeta (21 km, echipă de 4 persoane) şi semimaraton (21 km).

Ciclistul român Serghei Ţvetcov va participa în Turul Italiei

Ciclistul român al echipei Androni-Sidermec, Serghei Ţvetcov, va participa la ediţia a 98-a a Turului Italiei, care se va desfăşura în perioada 9-31 mai, a anunţat cotidianul italian „Gazzetta dello Sport”. În vârstă de 26 de ani, Ţvetcov este născut la Chişinău (Republica Moldova), iar din acest an aleargă pentru formaţia Androni-Sidermec, care l-a adus de la echipa Jelly Belly-Kenda. În schimb, rutierul român al formaţiei Nippo - Vini Fantini, Eduard Grosu, anunţat iniţial în echipa pentru Turul Italiei, nu a mai fost înscris pentru Giro. Principalii favoriţi la câştigarea ediţiei din acest an a Turului Italiei sunt spaniolul Alberto Contador (Tinkoff Saxo), australianul Richie Porte (Sky), italianul Fabio Aru (Astana) şi columbianul Rigoberto Uran Uran (Etixx - Quick-Step).

Khimki Moscova a câștigat Eurocupa masculină de baschet

Echipa rusă BC Khimki Moscova a câștigat Eurocupa masculină de baschet, impunându-se pe teren propriu, cu scorul de 83-64, în fața formației spaniole Herbalife Gran Canaria, în manșa secundă a finalei competiției. Baschetbaliștii ruși, pregătiți de lituanianul Rimas Kurtinaitis, reușiseră să câștige și meciul tur, disputat în Spania, cu 91-66. Trofeul rezervat celui mai bun jucător al finalei (MVP) i-a revenit americanului Tyrese Rice (Khimki). Echipa rusă câștigă astfel pentru a doua oară în istoria sa Eurocupa masculină de baschet, după succesul înregistrat în sezonul 2011-2012 în fața unei alte formații spaniole, Valencia Basket.

Olympiacos şi Panathinaikos, sancţionate drastic pentru incidente

Cluburile elene de baschet Olympiacos Pireu şi Panathinaikos Atena au fost amendate cu 97.000 de euro, respectiv 30.000 de euro pentru incidentele provocate de suporteri la meciurile din sferturile de finală ale Euroligii masculine. Olympiacos va disputa un meci cu porţile închise, după ce fanii au aprins torţe în sală şi au intrat pe teren, precum şi pentru alte incidente de natură a ameninţa integritatea fizică a participanţilor la competiţie. Panathinaikos a fost amendată de Comisia de Disciplină a Euroligii cu 15.000 de euro pentru aprinderea de torţe în sală, cu 10.000 de euro pentru folosirea de obiecte care pot împiedica activitatea oficialilor şi cu 5.000 de euro pentru obiecte aruncate în teren. Olympiacos a obţinut calificarea în Final Four, după ce a învins cu scorul general de 3-1 pe FC Barcelona, în timp ce rivala Panathinaikos a fost eliminată, cu acelaşi scor general, de CSKA Moscova. Olympiacos şi CSKA Moscova vor fi adversare în semifinalele programate la 15 mai, care vor avea loc la Madrid, cealaltă dispută fiind Fenerbahce Istanbul - Real Madrid.Pagina a fost generata in 0.0634 secunde