Angajate ale Spitalului Universitar, filmate când umilesc pacienţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Angajate ale Spitalului Universitar, filmate când umilesc pacienţi Ministrul Sănătăţii anunţă Comisie de disciplină
Sănătate 16 Mai 2019 / 15:11 369 accesări 0 comentarii
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: "Din punctul meu de vedere, sancţiunea trebuie să fie cea mai drastică - desfacerea contractului de muncă"

Mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost filmate în timp ce le vorbesc urât pacienţilor şi îi umilesc, imaginile fiind postate pe reţele sociale. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, joi, că a fost convocată deja o comisie de disciplină în acest caz.

Pe reţelele sociale au apărut imagini în care mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) sunt filmate când le vorbesc urât pacienţilor din salon, se răstesc la aceştia şi chiar îi umilesc.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că a privit cu greu acele imagini şi că astfel de comportamente nu trebuie tolerate.

„Mi-a venit greu să mă uit. Ideea este următoarea: nu este cazul să tolerăm acest tip de comportament! Cine nu are vocaţie să îngrijească pacienţii nu are ce căuta în sistemul sanitar”, a spus ministrul.

Sorina Pintea a informat, în acelaşi context, că a fost deja convocată Comisia de Disciplină pentru ziua de vineri, urmând ca aceasta să stabilească şi sancţiunile care vor fi aplicate personalului în cauză, spunând că, personal, crede că desfacerea contractului de muncă este cea mai bună soluţie.

„Conducerea spitalului a convocat Comisia de Disciplină pentru mâine dimineaţă (vineri - n.r.) care va stabili sancţiunile. Din punctul meu de vedere, sancţiunea trebuie să fie cea mai drastică - desfacerea contractului de muncă”,a spus ministrul.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2151 secunde