Angajații Ministerului Mediului cer demisia conducerii instituției

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proteste

Angajații Ministerului Mediului cer demisia conducerii instituției

Social 13 Aprilie 2016 / 18:50 498 accesări

Zeci de angajați ai Ministerului Mediului și ai instituțiilor din subordine au protestat, miercuri la prânz, în fața instituției, nemulțumiți de salariile mici. Angajații sunt nemulțumiți că salariile nu au mai fost majorate de mulți ani. În plus, protestatarii acuză că veniturile lor sunt mai mici în comparație cu salariile din alte ministere.

“De ani de zile nu mai suntem băgați în seamă. Avem colegi care ridică săli în picioare la Bruxelles și nu au bani de cartele de metrou. Un consilier superior, cu 9 ani de experiență, câștigă 953 de lei pe lună”, a declarat unul dintre protestatari. Angajații solicită și demisia ministrului Mediului, pe motiv că acesta s-a opus majorărilor salariale, susținând că nu există bani pentru creșterea veniturilor în domeniul protecției mediului. “Am făcut 53 de adrese ministrului, proiecte pentru remedierea situației și ministrul ne-a tratat cu dispreț”, a mai spus un manifestant. O delegaţie a protestatarilor de la Ministerul Mediului, formată din şapte persoane, a intrat la discuții cu ministrul Cristiana Palmer, aceasta din urmă spunându-le că problema salariilor nu poate fi rezolvată la nivel de instituţie şi că va discuta în cadrul Guvernului. Angajaţii ministerului au cerut demisia Cristianei Palmer, spunând că, de când se află în fruntea ministerului, aceasta este absentă în relaţia cu ei. Funcţionarii publici au cerut să fie rezolvată cât mai urgent problema lefurilor, mai mici în comparaţie cu cele din alte ministere, dar şi să fie îmbunătăţite condiţiile de muncă. Ministrul Cristiana Paşca Palmer le-a spus că situaţia salariilor nu poate fi îmbunătăţită la nivel de minister şi le-a promis că va expune problema la nivelul Guvernului. Protestatarii mai spun că există diferenţe foarte mari între ei şi cei veniţi prin detaşare de la alte instituţii.

”Ei au 12.000 - 16.000 de lei pentru că sunt detaşaţi la noi la minister. Ei muncesc cât? 20%? Şi au salariul de 12.000 de lei, faţă de noi”, a spus un angajat al Ministerului Mediului. Pe perioada protestului, activitatea în instituţie nu a fost afectată, colegii protestatarilor rămânând în birouri.12
Pagina a fost generata in 0.2224 secunde