Angel Tîlvăr a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Apărării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Angel Tîlvăr a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Apărării

Politică 01 Noiembrie 2022 / 07:40 1151 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Angel Tîlvăr a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Apărării, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

Conducerea PSD a decis că senatorul Angel Tîlvăr este propunerea partidului pentru Ministerul Apărării. În cadrul conferinței de presă în care a fost anunțată propunerea, Tîlvăr a fost întrebat dacă crede că numirea sa ar putea fi respinsă de Klaus Iohannis, având în vedere că tatăl său a fost șef în cadrul Contrainformațiilor din Vrancea, înainte de 1989.

“Mi-aș dori să trăiesc într-o țară în care dosarele de cadre să fie mai puțin importante decât activitatea fiecăruia. Nu știu dacă va influența decizia, eu nu am făcut un secret din cine sunt și ceea ce am făcut”, a răspuns acesta.

Angel Tîlvăr a fost ales în 2004 senator și ulterior, în 2008, deputat în județul Vrancea, pe listele Partidului Social Democrat. În perioada 2008-2012 a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și în comisia pentru afaceri europene. Din luna iunie 2022, Angel Tîlvar este președintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Angel Tîlvăr îl înlocuiește la Ministerul Apărării pe Vasile Dîncu, care și-a dat demisia săptămâna trecută, invocând “perspectiva imposibilității colaborării cu președintele” Klaus Iohannis. Interimatul a fost preluat de premierul Nicolae Ciucă. Anterior, fostul ministru al Apărării a fost criticat de mulți oficiali guvernamentali și chiar de președintele Klaus Iohannis pentru declarația în care a spus că singura șansă a păcii pentru Ucraina ar fi negocierea cu Rusia.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3238 secunde