Angela Merkel a fost aleasă cea mai puternică femeie din lume

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru a zecea oară

Angela Merkel a fost aleasă cea mai puternică femeie din lume

Externe 07 Iunie 2016 / 16:38 539 accesări

Cancelarul german, Angela Merkel, a fost aleasă cea mai puternică femeie din lume, de revista ”Forbes”, care întocmește anual acest clasament, informează Russia Today. În ciuda acestei performanțe greu de egalat de alte... surate de-ale sale din lumea politică și nu numai, Angela Merkel nu este scutită de critici. Totuși, secretul succesului constă în faptul că nicio altă femeie nu conduce o economie atât de puternică precum a Germaniei, care se întâmplă să fie a cincea la nivel mondial, potrivit ”Forbes”. Și, în timp ce strunește cu o mână de fier economia de 2,9 trilioane de euro a Germaniei, aceeași Angela Merkel este un factor decizional de prim rang și în economia de 14,3 trilioane a Uniunii Europene.

”Forbes” mai notează că Angela Merkel este cea care, de fapt, controlează criza imigranților cu care se confruntă Europa în prezent. Tocmai asta i-a atras și valul de critici cu care are de-a face în ultima vreme! Un sondaj de opinie din luna aprilie arăta că Angela Merkel se afla la cel mai scăzut nivel de popularitate în rândul germanilor de când conduce destinele țării sale. Circa 60% din germani susțin politica promovată de formațiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care afirmă sus și tare că ”Islamul nu are ce căuta în Germania”. Oricum, nu doar AfD o critică, ci și politicieni din alianța aflată la guvernare în Germania. Și nu doar criza refugiaților îi aduce critici doamnei Merkel. Există foarte multe voci din afara Germaniei care o găsesc direct responsabilă pentru criza interminabilă cu care se confruntă economia Greciei. Totuși, în ciuda tuturor, Angela Merkel a reușit să obțină recunoașterea oficială a puterii sale mondiale în clasamentul ”Forbes”, care a numit-o Femeia Anului în 2015, un titlu de invidiat pentru cei care nu încetează să o critice.

Alte personalități aflate pe lista celor mai influente femei din lume în acest an ar mai fi fosta Primă Doamnă a SUA, Hillary Clinton, proaspăt devenită prima femeie care îndrăznește să aspire la funcția de președinte al celui mai puternic stat al lumii, care ocupă poziția a doua în topul ”Forbes”, dar și actuala Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama, care se află pe locul 5.12