Angela Merkel exclude liberalizarea vizelor pentru cetățenii turci până la 1 iulie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Angela Merkel exclude liberalizarea vizelor pentru cetățenii turci până la 1 iulie

23 Mai 2016 / 18:06 357 accesări

Un proiect al Uniunii Europene de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci până la 1 iulie va trebuie să fie amânat în contextul preocupărilor potrivit cărora Ankara nu va întruni la timp condițiile cheie pentru ridicarea vizelor, a afirmat cancelarul german Angela Merkel, relatează luni DPA.

Turcia a fost de acord să preia refugiații care au traversat teritoriul său pentru a ajunge în Europa în schimbul liberalizării vizelor pentru cetățenii săi în UE. Dar oficialii europeni au insistat ca mai întâi Turcia să aplice o serie de reforme privind libertatea presei și a sistemului judiciar.

"Întrebările pe care le-am pus în această privință nu au fost pe deplin clarificate', a spus cancelarul german, care a avut luni o întrevedere cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Cu acest prilej, Angela Merkel a afirmat totodată că este profund preocupată de faptul că un sfert dintre deputații turci — mulți dintre ei aparținând minorității kurde — au fost privați de imunitate.

Turcia a îndeplinit cea mai mare parte din criteriile cerute de UE pentru anularea vizelor pentru cetățenii turci care efectuează vizite de scurtă durată în spațiul Schengen, însă cele 28 de state membre cer ca parlamentul turc să-și redefinească legea antiteroristă în conformitate cu normele democratice europene.

Taguri articol
AngelaMerkelTurciVize


12
Pagina a fost generata in 0.2162 secunde