Angela Merkel şi-a adus aminte de trecutul său de fizician

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Angela Merkel şi-a adus aminte de trecutul său de fizician
Monden 22 Iulie 2006 / 00:00 677 accesări 0 comentarii

Cancelarul german, un fizician reputat, a purtat o convorbire telefonică cît se poate de neobişnuită cu primul astronaut al ţării sale ce se află în misiune pe Staţia Spaţială Internaţională, Thomas Reiter, despre muzică, somn şi gravitaţie. Angela Merkel, care a lucrat ca cercetător înainte de a intra în politică, a stat de vorbă despre modul în care acesta s-a adaptat la viaţa de pe Staţia Spaţială, unde a sosit în urmă cu două săptămîni, fiind transportat cu naveta Discovery. Vorbind de la sediul Agenţiei Spaţiale Europene din Darmstadt, Angela Merkel l-a întrebat pe Thomas Reiter, în vîrstă de 48 de ani, tată a doi copii, dacă a găsit timp să cînte la chitara pe care a adus-o pe Staţia Spaţială de cînd şi-a început misiunea.

Thomas Reiter a replicat că, din păcate, nu a avut timp să cînte, dar s-a ocupat de întreţinerea ei: o coardă fusese ruptă şi a înlocuit-o. "Mai trebuie făcute modificări pentru a ne simţi ca acasă", a adăugat acesta. Astronautul a mai spus că a dormit foarte bine în timpul antrenamentelor de testare a imponderabilităţii. Germanul a putut să realizeze fotografii ale zonei din jurul oraşului său natal, Neu Isenburg, în apropiere de Frankfurt, datorită faptului că cerul a fost senin.

Cancelarul german şi-a demonstrat abilităţile de vorbitor de engleză şi rusă, stînd de vorbă cu ceilalţi doi colegi ai lui Thomas Reiter, rusul Pavel Vinogradov şi americanul Jeffrey William. Este pentru prima dată cînd un astronaut care nu este nici american şi nici rus participă la o misiune pe Staţia Spaţială Internaţională, pentru o perioadă atît de lungă, şase luni. Thomas Reiter a mai participat la o misiune spaţială de şase luni, dar pe staţia rusească Mir.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.3037 secunde