Angela Merkel susține interzicerea vălului musulman integral în Germania

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Angela Merkel susține interzicerea vălului musulman integral în Germania

Externe 06 Decembrie 2016 / 16:28 610 accesări

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat în favoarea interzicerii vălului musulman integral în Germania, ”oriunde este legal posibil”, adăugând că trebuie evitată repetarea crizei refugiaților, notează cotidianul britanic ”The Independent”. ”Vălul musulman integral nu este acceptabil în țara noastră”, a declarat Angela Merkel, într-un discurs susținut la conferinţa Uniunii Creștin-Democrate de la Essen, adăugând că ”ar trebui interzis, oriunde este legal posibil”. Cancelarul german a vorbit și despre problemele cauzate de criza refugiaților, spunând că ”o situație ca aceea din vara anului 2015 nu trebuie să se mai repete”.

Angela Merkel candidează pentru un nou mandat de doi ani în fruntea Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partid pe care îl conduce de 16 ani, fiind singurul candidat la această funcție. Luna trecută, Merkel a anunțat ca va candida pentru șefia CDU, dar și pentru al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. Membrii CDU urmează să aleagă liderul formațiunii conservatoare în cadrul congresului care are loc în această săptămână, la Essen. Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, dar și un aliat al cancelarului Merkel, a venit în luna august cu propunerea de interzicere parțială a vălului musulman. Potrivit oficialului, ”legea ar urma să se aplice în locurile necesare de coexistență pentru societate, inclusiv instituții guvernamentale, școli și universități, săli de judecată, cât și la proteste”. Legislativul olandez a votat o măsură similară, luna trecută, legea aplicându-se în mijloacele de transport public, educație, sănătate și în incinta clădirilor guvernamentale.

Merkel a fost criticată pentru decizia de a permite refugiaților să pătrundă în Germania, oponenții blamând această decizie pentru valul de agresiuni sexuale care au avut loc de Anul Nou, la Koln, dar și pentru două atacuri teroriste comise în vară de simpatizanți ai Statului Islamic. Cu toate că Merkel a continuat să insiste că Germania va primi persoanele care au nevoie de protecție, Guvernul german a înăsprit legile privind acordarea azilului.12
Pagina a fost generata in 0.2808 secunde