Anthony Joshua l-a învins pe Vladimir Kliciko și a unificat centurile WBA, IBF și IBO

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anthony Joshua l-a învins pe Vladimir Kliciko și a unificat centurile WBA, IBF și IBO

Sport 30 Aprilie 2017 / 20:31 708 accesări
Anthony Joshua este la ora actuală cel mai puternic boxer din lume

Anthony Joshua este la ora actuală cel mai puternic boxer din lume

Pugilistul britanic Anthony Joshua (27 de ani, 19 victorii în carieră, toate prin KO!) a unificat centurile WBA, IBF şi IBO la categoria grea după ce l-a învins pe veteranul Vladimir Kliciko (41 de ani), într-o gală desfăşurată pe stadionul Wembley din Londra, în faţa a peste 90.000 de spectatori. Deznodământul meciului a venit în repriza a 11-a, când Kliciko a fost pus la podea de două ori şi apoi oprit să mai boxeze de către arbitrul din ring.

Main-eventul galei de la Londra nu a început spectaculos. În primele trei reprize nu s-au schimbat prea multe lovituri, cei doi boxeri părând mai degrabă că încearcă să găsească slăbiciunile adversarului. Din repriza a patra, lupta s-a încins. Mai întâi, Joshua l-a obligat pe Kliciko să asculte numărătoarea arbitrului în rundul 5, dar ucraineanul s-a trezit din pumni şi l-a pus la rându-i jos pe britanic în repriza următoare.

Din victimă sigură, Joshua, un boxer cu fizic mai degrabă de wrestler, s-a trezit la rându-i din pumni şi în repriza a 11-a a pus capăt luptei cu o serie dură. Kliciko s-a ridicat, dar fără să poată evita deznodământul. După încă un Knock-Down al ucraineanului, arbitrul a oprit meciul ce se transformase într-o execuţie cu public.

În momentul în care lupta s-a întrerupt, campionul olimpic din 2012 era în avantaj pe buletinele arbitrilor judecători. Doi îl creditau cu victoria, 96-93 și 95-93, iar unul îl văzuse învingător pe Kliciko, 95-93. Acesta a fost cel mai lung meci al britanicului, adversarii anteriori nerezistând mai mult de repriza a șaptea.

Ucraineanul, și el campion olimpic al greilor, dar în 1996, a ratat revenirea în ring după ce în 2015 și-a pierdut centurile de campion mondial în fața altui englez, Tyson Fury. Kliciko are în palmares 64 de victorii (53 prin KO) și 5 înfrângeri (4 prin KO).12
Pagina a fost generata in 0.217 secunde