Antisocialii constănțeni nu se lecuiesc! Sute de amenzi de zeci de mii de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliția Locală a împărțit amenzi

Antisocialii constănțeni nu se lecuiesc! Sute de amenzi de zeci de mii de lei

Administrație 28 August 2018 / 17:29 774 accesări

La Constanța, nu e de glumă cu Poliția Locală. Poate că, la alte capitole, lucrurile nu stau pe roze, dar măcar polițiștii locali mai mișcă ceva. Și împart amenzi cu nemiluita celor care comit fapte antisociale. Numai în prima zi a acestei săptămâni, agenții Poliției Locale au aplicat 163 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 45.487 lei. Cele mai multe sancțiuni au fost nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public și parcarea pe spații verzi. Nu mai puțin de 75 de constănțeni au fost amendați pentru asemenea fapte antisociale. Nu au scăpat nici cerșetorii sau boschetarii, fiind aplicate 25 amenzi pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice. Alte 24 de contravenții au fost aplicate pentru șoferii care habar nu au unde și cum să parcheze iar 19 amenzi au fost date pentru comercianții de ocazie. În cazul celor din urmă, politiștii locali au dispus două măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație și acte de proveniența și care erau expuse în condiții igienico sanitare improprii.

TAXIMETRIȘTII PIRAȚI, LUAȚI PE SUS

Tot luni, 27 august, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative cu atribuții în domeniul siguranței pe drumurile publice și fluenței traficului rutier au desfășurat o acțiune de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi în limita competențelor conferite de lege. Au fost vizate persoanele care practică pirateria în acest domeniu. Au fost identificate și sancționate contravențional trei persoane care efectuau transport public contracost în zona Gării CFR, fără a deține autorizație taxi emisă de autoritatea publică locală. Iar amenzile nu sunt deloc mici, în condițiile în care cuantumul total al celor trei amenzi contravenționale aplicate persoanelor în cauză a fost de 4.000 lei.

WEEKEND PLIN DE AMENZI

Acest ultim val de amenzi vine după un weekend foarte plin din acest punct de vedere. În perioada 25 - 26 august, lucrătorii instituției au aplicat 438 amenzi contravenționale în valoare totală de 115.365 lei. Cele mai multe au fost aplicate pentru parcări ilegale, cerșetorie și comerț ilicit. mai mult, a fost identificată o persoană care se folosea de un minor, în vederea obținerii de foloase materiale de la trecătorii din zona de promenadă a Cazinoului situat în Stațiunea Mamaia. Întrucât fapta întrunea elementele constitutive ale unei infracțiuni în acest caz a fost solicitat un echipaj al DGASPC-ului și s -au întocmit actele premergătoare predării secției de poliție competente material și teritorial. Activitățile de verificare și control se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în competența a directă a instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.3674 secunde