Antoanela Manac și Cătălin Jitcovici au câștigat Crosul Național „Ziua Olimpică“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eveniment olimpic aniversar, sâmbătă, la Constanța

Antoanela Manac și Cătălin Jitcovici au câștigat Crosul Național „Ziua Olimpică“

Sport 18 Iunie 2017 / 15:02 3055 accesări

Fostul campion olimpic Mihai Covaliu a dat startul crosului de sâmbătă

Fostul campion olimpic Mihai Covaliu a dat startul crosului de sâmbătă

Ediția aniversară a Crosului Național „Ziua Olimpică”, desfășurată după 30 de ani tot la Constanța, a reunit sâmbătă la start circa 300 de participanți, mult sub așteptările organizatorilor, care erau pregătiți cu 1.000 de tricouri personalizate! S-a alergat de la Sala Sporturilor la Aqua Magic, în Mamaia, iar startul a fost dat de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu. Concurenții au avut și noroc de vreme bună, pentru că ploaia care a udat bine Constanța sâmbătă a început după ce ajunsese la finiș ultimul alergător!

La eveniment au mai fost prezenți consilierul local Răzvan Florea, care la Atena, în 2004, a cucerit prima medalie olimpică din istoria înotului masculin românesc (bronz la 200 metri spate), Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism, Elena Frîncu, membru de onoare al COSR, fostul campion olimpic la lupte Ion Draica sau fostul atlet Ilie Floroiu, câștigător al Crosului Olimpic de acum 30 de ani, actualmente director al Clubului Sportiv Farul Constanța. Printre alergători s-au numărat militari români răniți în misiunile din teatrele de operațiuni, care vor reprezenta România la Jocurile Mondiale Invictus 2017 de la Toronto, dar și atletul veteran Traian Petcu, care n-a ratat niciuna dintre edițiile Crosului Olimpic organizate la Constanța!

Organizatorii crosului au fost Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Asociația Județeană de Atletism, Academia Olimpică Română, filiala Constanța, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Primăria Municipiului Constanța, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța și Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța.

„Evenimentul acesta a revenit după 30 de ani la Constanța, un oraș foarte potrivit pentru a alerga, pentru a face mișcare. Îi felicit atât pe organizatori, cât și pe participanți!”, a spus Mihai Covaliu, fost campion olimpic la scrimă.

„Mă bucur că putem aniversa astăzi 30 de ani de la primul cros olimpic organizat aici, iar animația care este în fața Sălii Sporturilor ne arată că sportul este iubit la Constanța”, a declarat Mariana Solomon, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța.

Iată câștigătorii, în ordinea categoriilor de vârstă:

6-8 ani: Ana-Maria Pătrașcu și Radu Ciucă

9-11 ani: Amalia Pătrașcu și Carol Popa

12-14 ani: Alexandra Pușcuță și Vlad Catană

15-18 ani: Cristina Olteanu și Denis Cvas

Open feminin: 1. Antoanela Manac; 2. Diana Pivniceru; 3. Corina Toporău

Open masculin: 1. Cătălin Jitcovici; 2. Daniel Antonaru; 3. Vasile Apetroaie

Premiul pentru persoane cu dizabilități - Florin Vuță (Invictus Team România)

Premiul pentru sportivitate ca mod de viață (premiu special oferit de COSR) - Costel Stanciu (Invictus Team România)

Premiul pentru cea mai numeroasă familie - familia Oprița (Angela, Alexandru, David, Amalia)

Premiul pentru o viață dedicată sportului - Dumitru Momescu (fost atlet, participant și la Crosul Olimpic din 1987)

Premiul pentru cea mai vârstnică participantă - Veronica Negreanu (86 de ani)

Premiul pentru cel mai vârstnic participant - Traian Petcu (93 de ani).

Toți participanții au primit tricouri, medalii și diplome „Olympic Day” din partea COSR. Premiile pentru primele patru categorii de vârstă au fost o cupă și o bicicletă pentru primul loc, o trotinetă pentru locul al doilea și o rachetă de tenis cu set de mingi pentru locul al treilea. La categoria open - o cupă și o bicicletă electrică pentru primul loc, un stepper pentru locul al doilea și o rachetă de tenis cu set de mingi pentru locul al treilea.12
Pagina a fost generata in 0.2438 secunde