Antrenorul constănțean Răzvan Parpală va pregăti formația AS Volei Club Caransebeș

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doi foști componenți ai echipei CVM Tomis Constanța, antrenori principali în Divizia A1 la volei (partea a II-a) Antrenorul constănțean Răzvan Parpală va pregăti formația AS Volei Club Caransebeș
Sport 07 Octombrie 2016 / 19:33 1448 accesări 0 comentarii
Răzvan Parpală va fi în premieră antrenor principal la o echipă de seniori

Răzvan Parpală va fi în premieră antrenor principal la o echipă de seniori

Dacă orașul nostru nu mai are echipă în Divizia A1 la volei masculin, după ce fosta multiplă campioană CVM Tomis Constanța s-a desființat, iată că doi foști componenți ai grupării de pe Litoral au devenit în această vară antrenori principali în primul eșalon al voleiului românesc! Cotidianul Telegraf vă prezintă în continuare un interviu cu Răzvan Parpală, un tehnician constănțean care a fost unul dintre artizanii succeselor obținute în ultimii ani de juniorii și cadeții Tomisului, multipli campioni naționali la aceste categorii de vârstă. În plus, Parpală a fost antrenorul principal al naționalei României care s-a calificat în premieră la turneul final al Campionatului European de volei rezervat juniorilor, competiție care se dispută din anul 1995. Așadar, spre deosebire de Sergiu Stancu, care în vară s-a retras din activitatea de jucător, la vârsta de 34 de ani, și a preluat formația Tricolorul LMV Ploiești, Răzvan Parpală poate fi considerat la doar 35 de ani un antrenor destul de experimentat, mai ales că el s-a aflat în câteva rânduri și pe banca tehnică a echipei de seniori CVM Tomis Constanța, ca antrenor secund sau ca antrenor principal interimar.

- De ce ai decis să mergi ca antrenor tocmai la Caransebeș?

- Cei de acolo mi-au propus un proiect, iar eu l-am acceptat. Avem un lot cu destui jucători tineri și de perspectivă, alături de câțiva mai experimentați. Obiectivul nostru este să terminăm în zona primelor șase locuri.

- Cum stați cu omogenitatea echipei, pentru că au venit mulți jucători în această vară?

- Cred că avem deja un sextet de bază cristalizat, chiar dacă s-a accidentat coordonatorul columbian Juan Camilo Ambuila și a trebuit să transferăm un alt jucător pe acest post. Îi avem pe finlandezul Mauri Matias Kurppa și pe Ionuț Teleleu, doi jucători cu stiluri diferite de pasă, care pot schimba în bine jocul echipei.

- Veți fi mulți antrenori tineri în campionatul viitor. Cum comentezi această situație?

- Cred că este un pas înainte pentru voleiul românesc, este bine că se face schimbul de generații și la capitolul antrenori. Pe lângă Stancu, mai sunt Nicu Harabagiu la Arcada Galați și Bogdan Tănase la Steaua București. Stancu este născut în 1982, iar noi ceilalți trei în 1981. Cu Stancu și Harabagiu am fost coleg și la echipele naționale ale României și toți trei am jucat la Tomis Constanța, chiar dacă nu toți trei în aceleași perioade.

- Cum vezi campionatul care începe săptămâna viitoare?

- Va fi un campionat foarte dificil pentru toată lumea, probabil cel mai puternic și cel mai echilibrat din ultimii ani. S-a dat liber la transferul jucătorilor străini și toate echipele s-au întărit. Nu cred că mai există o formație pe care să zici că sigur o învingi în meciul direct, chiar și pe teren propriu. Clujul, Piatra Neamț, Bacăul - toate vor fi greu de învins.

Parpală va debuta pe banca tehnică a „Gugulanilor”, într-o partidă oficială, la meciul Unirea Dej - AS Volei Club Caransebeș, din optimile de finală ale Cupei României, care se dispută sâmbătă, de la ora 17.00. AS Volei Club Caransebeș va debuta în Divizia A1 pe 16 octombrie, cu un meci în deplasare contra echipei antrenate de Sergiu Stancu, Tricolorul LMV Ploiești!

La bănățeni va evolua în sezonul viitor și un fost component al Tomisului, centrul Fabian Birău, care va fi antrenor secund. Iată lotul pe care se vor baza antrenorii Răzvan Parpală și Fabian Birău: Mauri Matias Kurppa (Finlanda, coordonator), Ionuț Teleleu (coordonator), Alexander Kullo (Rusia, universal), Leandro Mejia (Columbia, centru), Azur Eminović (Bosnia-Herțegovina, centru), Fabian Birău (centru și antrenor secund), Aivars Petrusevics (Letonia, extremă), Silviu Bejenariu (extremă), Bogdan Nan (extremă), Nemanja Stevanović (Serbia, extremă), Traian Gemănariu (extremă sau universal), Sergio Diaconescu (extremă sau libero), Bartosz Sufa (Polonia, libero).Pagina a fost generata in 0.2026 secunde