Anul acesta se restituie donaţiile pentru achiziția sculpturii „Cuminţenia pământului“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anul acesta se restituie donaţiile pentru achiziția sculpturii „Cuminţenia pământului“
Cultură 10 Mai 2018 / 15:14 664 accesări 0 comentarii

Guvernul va adopta o Hotărâre prin care sunt stabilite măsurile necesare pentru restituirea banilor donaţi pentru achiziţionarea sculpturii"Cuminţenia pământului", premierul Viorica Dăncilă afirmând că, în acest fel, sunt corectate neajunsurile din anul 2016.

”În şedinţa de guvern vom adopta Hotărârea de Guvern prin care sunt stabilite măsurile necesare pentru restituirea sumelor de bani încasate în cadrul subscripţiei publice pentru achiziţionarea sculpturii <Cuminţenia Pământului>. Astfel, sunt corectate neajunsurile din anul 2016, care au făcut ca donaţiile făcute de populaţie să nu poată fi restituite până la acest moment”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

În 2016, s-au strâns peste un milion de euro de la peste 100.000 de donatori pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi.

În cadrul campaniei de susţinere a subscripţiei naţionale, lansată oficial în luna mai 2016 de către Guvenul Cioloş şi Ministerul Culturii, ar fi urmat să fie strânsă suma de şase milioane de euro.

Preţul pentru achiziţia operei "Cuminţenia Pământului", negociat de către Ministerul Culturii şi actualii proprietari ai statuii, moştenitorii inginerului Gheorghe Romaşcu, era de 11 milioane de euro. Suma de cinci milioane de euro ar fi trebuit să fie alocată de Guvern, iar restul de şase milioane de euro, din colectă publică. În cele din urmă, tranzacţia nu a mai avut loc, iar banii trebuie returnaţi anul acesta celor care au donat pentru opera de artă.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2161 secunde