Anunţuri importante pentru salariaţii și pensionarii români

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anunţuri importante pentru salariaţii și pensionarii români

30 Octombrie 2017 / 08:30 2785 accesări

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat la România TV că românii care au venituri din activităţi independente vor avea un impozit mai mic. De asemenea, pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10% nu cu 16 ca până acum. De asemenea, ministrul Muncii a promis că salariile vor creşte. Ministrul a spus că se pregătesc noi măsuri pentru anul viitor., astfel: pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10% nu cu 16 ca până acum, ceea ce ar însemna o creştere a pensiilor de la 1 ianuarie. Cei care au pensiile sub 2.000 de lei nu mai plătesc niciun fel de imozit. "Vom avea nişte proceduri anul viitor... Intră modificările pe codul fiscal care sunt foarte importante şi au darul de a clarifica foarte multe discuţii care au avut loc înspaţiul public în ultima perioadă. S-a spus că nu se mai reduce impozitul pe venit de la 16 la 10%. Iată că se întâmplă prin noul cod fiscal. Acesta se va aplica pe salarii, toţi salariaţii din România vor beneficia de această reducere. Pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10% nu cu 16 ca până acum, înseamnă o creştre pe pensii de la 1 ianuarie. Cei care au pensiile sub 2.000 de lei nu mai plătesc niciun fel de impozit, la ei s-a redus şi CASS-ul. Apoi sunt: scăderea impozitelor pe veniturile din chirii, pe depozitele bancare, deci oamenii vor avea iarăşi mai mulţi bani în buzunar prin această măsură", explică ministrul Muncii.

O veste bună vine şi pentru cei românii care au PFA-uri. Ministrul Muncii promite că românii vor avea un impozit mai mic pe veniturile din activităţi independente.

Ministrul Muncii asigură românii că salariile nu vor scădea după transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

"La ora actuală, salariul minim pe economie este de 1.450 lei. L-am luat la începutul anului când am intrat la guvernare de la 1.200 de lei, deci creşterea a fost de 250 de lei anul acesta şi nu a fost nicio minciună pentru că au resimţit-o românii în buzunare şi e vorba de peste un milion de români care au resimţit această creştere. În programul de guvernare aveam o creştere până la 1.550 de lei. În momentul în care ne-am decis să facem transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, ne-am asigurat, aşa cum am spus de fiecare dată, de câteva luni de zile, că nu vor fi probleme cu scăderea salariilor pe net şi că nimeni nu va avea de suferit şi ne-am luat această măsură ca printr-o hotărâre de guvern care va fi adoptată săptămâna viitoare", a mai spus ministrul Muncii.

Statisticile şi nu numai arată o realitate extrem de neplăcută. Raportul dintre salariaţi şi pensionari este de cel puţin trei ori mai mic decât în perioada comunistă când 8,2 milioane de salariaţi susţineau 2,5 milioane de pensionari. O principală cauză este declinul demografic pentru că în ultimii 27 de ani România a pierdut an de an populaţie. O altă cauză majoră se referă la exodul românilor, a românilor care au putere de muncă, încă, pentru că în momentul de faţă în afara graniţelor locuiesc peste 3,5 milioane de români.12
Pagina a fost generata in 0.2055 secunde