Aparat ultraperformant pentru investigarea pacienților cu afecțiuni cardiovasculare la Spitalul de Urgență Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aparat ultraperformant pentru investigarea pacienților cu afecțiuni cardiovasculare la Spitalul de Urgență Constanța

Sănătate 16 Octombrie 2022 / 09:32 1951 accesări

Dispozitivul NiCas (Non-invasive Cardiac System) permite explorarea sistemului circulator prin simpla aplicare a unor senzori pe mâini și oferă rapid date importante care ajută la stabilirea diagnosticului, dar și a tratamentului. Echipamentul a fost prezentat, astăzi, de medicul Ami Kaminitz, de la Asociația Doctori Pentru Sănătate, Sucursala România.

Șeful Secției de Cardiologie a Spitalului de Urgență Constanța, dr. Andrei Rusali, spune că aparatul oferă un set complet de date care ajută într-o gamă largă de patologii.

„E o tehnologie inovativă non-invazivă care ne oferă un instrument în plus în tratamentul pacienților, atât cu hipertensiune arterială, cât și cu insuficiență cardiacă. El poate să ofere date foarte importante la pacienții aflați în tratament oncologic vizavi de potențialele efecte adverse ale tratamentului oncologic asupra inimii. De asemenea, poate fi utilizat la pacienții aflați în hemodializă pentru a stabili exact cantitatea de lichide pe care pacientul o primește sau i se scoate în timpul ședinței de dializă”.

Astfel de echipamente există în doar câteva spitale din țară. Dispozitivul costă aproximativ 80.000 de euro și a fost achiziționat de Asociația Doctori pentru Sănătate și donat Clubului Lions, care a dotat acum Spitalul de urgență.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1701 secunde