Apariția mutațiilor coronavirusului echivalează cu o nouă epidemie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Apariția mutațiilor coronavirusului echivalează cu o nouă epidemie

Sănătate 25 Ianuarie 2021 / 12:11 519 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Franţa are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutaţiilor mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat duminică, consilierul ştiinţific principal al guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy.

El a sugerat că noul noul lockdown, care ar fi al treilea în Franţa de la începutul pandemiei, ar trebui să înceapă în februarie, odată cu vacanţa şcolară de două săptămâni, care să fie prelungită cu încă o săptămână.

Jean-François Delfraissy crede că apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii. Virusul ''diabolic'' reuşește să găsească forme de a ocoli noile metode de tratament.

Conform evaluării lui Delfraissy, deşi în prezent procentul noilor cazuri de COVID-19 confirmate cu aceste mutaţii în Franţa este de numai 1,4 - 1,5%, s-ar putea ca procentul să crească, în special în cazul mutaţiei britanice, care este ''de neoprit''.

El a dat exemplul oraşului brazilian Manaus şi al celui sud-african Cape Town, a căror populaţie ajunsese la un nivel ridicat de imunitate, dar noile mutaţii au relansat contagierea.

Franţa, ţară cu o populaţie de circa 67 de milioane de locuitori, a raportat duminică 18.436 de noi cazuri de COVID-19 şi 72 de decese asociate acestei boli.

Sursa: AgerpresŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2216 secunde