APEL! VENIȚI SĂ DONAȚI SÂNGE, în două localități din județ!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine:

APEL! VENIȚI SĂ DONAȚI SÂNGE, în două localități din județ!

Sănătate 25 Februarie 2019 / 17:26 622 accesări

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța organizează mai multe acțiuni de donare de sânge în această perioadă. Astfel, CRTS, Primăria Comunei Adamclisi, Parohiile: Sf. Împărați - Șipote și Sf. Gheorghe - Adamclisi organizează marți 26 februarie 2019, între orele 8.30 și 13.30, o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitățile Adamclisi, Deleni, Pietreni, Ion Corvin, Petroșani, Cetatea și Șipote care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional, la Școala Generală din localitatea Deleni, cu un act de identitate valabil.

De asemenea, CRTS, Primăria Comunei Limanu, Școala Gimnazială Nr. 1, din localitatea Limanu și Parohiile: Sf Nicolae Limanu, Sf. Apostoli Petru și Pavel - 2 Mai, Sf. Mucenic și Arhid. Ștefan - 2 Mai II, organizează sâmbătă 2 martie, între orele 8.30 și 13.30, o altă acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitățile Limanu și 2 Mai și din orice localitate învecinată care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

CINE POATE DONA/BENEFICII!

Specialiștii CRTS au anunțat cine poate dona sânge, dar și care sunt beneficiile. Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18 și 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală), cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minimum 500 ml de lichide. Intervalul minim între 2 donări este de 2 luni, iar numărul maxim de donări/an: 4 pentru femei, 5 pentru bărbaţi (în funcţie de evaluarea medicală). Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi şi militari; decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge; reducere 50% la transportul în comun pentru donatorii cu domiciliul/reşedinţa în oraşul Constanţa, pentru o perioadă de o lună.

Pentru a confirma prezența și informații suplimentare (în cazul donării de la Limanu) vă rugăm să contactați:

Pr. Ph. Beșleagă George Cristian: 0723331503

Pr. Ph. Măldăianu Laurențiu: 0786585632

Pr. Ph. Stângă Laurențiu: 078658564212
Pagina a fost generata in 0.1575 secunde