APEL! Veniți să donați sânge la Cernavodă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nevoie mare APEL! Veniți să donați sânge la Cernavodă!
Sănătate 12 Martie 2017 / 16:20 2597 accesări 0 comentarii

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța face tot ce poate pentru a colecta o cantitate cât mai mare de sânge vital pentru pacienții din spitale care necesită transfuzii sanguine. Colecta mobilă inițiată de ani buni la Constanța continuă. De data aceasta, ea ajunge la Cernavodă. Cine dorește să doneze este așteptat miercuri, 15 martie, la Clubul Sportiv ”Asociația Axiopolis Sport”, str. Medgidiei nr. 2 din Cernavodă, cu un act de identitate valabil, între orele 8.30 și 13.30.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Constanța face tot ce poate pentru a colecta o cantitate cât mai mare de sânge vital pentru pacienții din spitale care necesită transfuzii sanguine. De altfel, periodic sunt făcute anunțuri prin care sunt solicitate donări de sânge pentru anumite persoane aflate în suferință, pe patul de spital. Fără sânge, viețile multor pacienți ar fi în mare pericol. Transfuziile de sânge sunt salvatoare în multe dintre situații, așa că medicii duc o campanie susținută de promovare a actului de donare. Cine este sănătos, indiferent dacă a mai donat sau nu, este așteptat la centrele de transfuzii sanguine pentru a face un gest nobil. Campania de promovare a donării, apelând inclusiv la sprijinul autorităților locale, a CRTS Constanța, care se desfășoară de ani buni, continuă. De data aceasta, se solicită sprijinul donatorilor din Cernavodă, dar și din localitățile apropiate. Astfel, miercuri, 15 martie, CRTS și Primăria orașului organizează o acțiune de donare de sânge la Clubul Sportiv ”Asociația Axiopolis Sport”, str. Medgidiei nr. 2 din Cernavodă, cu un act de identitate valabil, între orele 8.30 și 13.30, anunță directorul CRTS Constanța, dr. Geandan Memet, citat într-un comunicat al centrului.

CINE POATE DONA/BENEFICII!

”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, menționează CRTS Constanța.

Și acțiunile nu se opresc aici. În edițiile următoare vă vom ține la curent cu viitoarele campanii ale CRTS.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1696 secunde