Aplicaţia „APEL 112”. Precizia cu care poate fi localizat un telefon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Descărcată de 287.000 persoane Aplicaţia „APEL 112”. Precizia cu care poate fi localizat un telefon
Social 09 Decembrie 2019 / 15:32 1461 accesări 0 comentarii

Aplicaţia „APEL 112”, care poate localiza cu precizie de 10 metri telefonul unei persoane care apelează numărul unic de urgenţă, a fost descărcată de peste 287.000 de persoane, anunţă un comunicat al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). „De la lansarea aplicaţiei şi până în prezent, 3.172 de persoane au fost localizate doar printr-un singur touch pe ecranul telefonului mobil. Prin transmiterea coordonatelor telefonului de pe care se face apelul la numărul 112 este redus considerabil timpul de răspuns al agenţiilor de intervenţie şi salvare”, arată sursa menţionată.

STS arată că, în ultima perioadă, aplicaţia APEL 112 are tot mai multă notorietate, fiind efectuate tot mai multe apeluri prin intermediul acestui soft. „Cetăţenii sună la 112 prin aplicaţia mobilă pentru a solicita sprijin în cazul unor accidente rutiere, pentru a semnala prezenţa unor focare de incendii la fonduri forestiere sau pentru a cere ajutor pentru persoane găsite inconştiente pe stradă”, conform Serviciului.

Având în vedere că, în acest moment, aplicaţia APEL 112 este cea mai facilă metodă de localizare în situaţii de urgenţă, STS a demarat o amplă campanie de promovare, la nivel naţional, pentru a încuraja persoanele să descarce, să instaleze aplicaţia şi să o folosească atunci când au o urgenţă. „Aplicaţia APEL 112 trebuie să existe permanent în telefoanele noastre şi să o folosim doar în cazuri de urgenţă, fiind asociată foarte simplu cu trusa de urgenţă din autovehicule. În campania noastră beneficiem atât de sprijinul autorităţilor statului, cât şi al partenerilor din societatea civilă. Această aplicaţie şi-a dovedit deja utilitatea, iar faptul că, într-un timp atât de scurt, un număr atât de mare de români au descărcat-o ne determină să continuăm eforturile de promovare şi de încurajare a populaţiei să o folosească”, a declarat prim-adjunctul directorului STS, general-maior Ionel-Sorin Bălan.

STS a lansat, în data 15 februarie, aplicaţia de urgenţă Apel 112 pentru telefoane mobile, care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112. Aplicaţia este dezvoltată de către STS şi permite transmiterea coordonatelor atunci când apelul de urgenţă este generat dintr-o reţea naţională de telefonie mobilă. Utilizarea acesteia presupune activarea şi existenţa serviciilor de date (acces Internet) şi a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil. Chiar şi în lipsa serviciului de date, apelantul va putea să îi comunice operatorului 112 în timpul conversaţiei telefonice poziţia în care se află pentru că aplicaţia APEL 112 permite afişarea coordonatelor GPS. Aplicaţia APEL 112 se poate descărca gratuit din Magazin Google Play şi Apple Store.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 1.3485 secunde