Aplicație pentru citirea și ascultarea simultană a operelor lui Shakespeare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aplicație pentru citirea și ascultarea simultană a operelor lui Shakespeare

Tehnologie 23 Aprilie 2016 / 19:36 1175 accesări

La 20 de ani de la adaptarea foarte modernă a piesei "Richard III", actorul Ian McKellen și regizorul Richard Loncraine vor să îl facă pe Shakespeare mai accesibil, lansând o aplicație mobilă disponibilă de sâmbătă, ziua celei de-a 400 comemorări a morții celui mai celebru dramaturg englez, transmite AFP.

Proiectul cuprinde 37 de aplicații cu tot atâtea piese ale lui Shakespeare, prima fiind "Furtuna", ultima operă a scriitorului, dar publicată în fruntea "First Folio", prima culegere ale creațiilor sale, editată la șapte de ani de la dispariția sa, în 1623.

Nu este teatru, dar nu este nici o simplă versiune digitală: în jumătatea superioară a ecranului apar actori care recită textul în fața camerei, fără costume sau decoruri, în timp ce dialogurile apar în partea inferioară. Se pot face pauze pentru accesarea unor note și comentarii, în funcție de nivelul dorit (școală, liceu sau universitate).

"Nu este un spectacol. Purtăm hainele noastre, actorii nu interacționează între ei, ci cu dumneavoastră, persoana aflată de cealaltă parte a aplicației", a spus Ian McKellen vineri, la British Film Institute din Londra, la lansarea aplicației.

Taguri articol


12