Apple a prezentat viitorul sistem de operare iOS15

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Apple a prezentat viitorul sistem de operare iOS15

Tehnologie 08 Iunie 2021 / 08:59 2117 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

În prima zi de WWDC, evenimentul anual de software organizat de Apple, au fost prezentate noutăţile pe care sisteme sale de operare la vor aduce anul acesta.

Apple spune că actualizarea sistemului de operare va funcționa pe dispozitivele iPhone 6S și pe cele lansate după acesta.

  • Aplicația FaceTime va beneficia de sunetul spațial (3D) cu izolare vocală pe voce și blocarea zgomotelor ambientale.
  • O altă îmbunătățire semnificativă cu care vine iOS 15 este funcționarea grupurilor de socializare (chatul) și a modului în care pot fi trimise linkuri, muzică și conținut din alte aplicații, într-un model similar cu cel de pe WhatsApp.
  • Notificările vor avea un nou design în iOS 15 şi vor fi afişate diferit. iar acestea pot fi programate să apară în anumite momente, sau livrați în funcție de comportamentul utilizatrului, prin algoritmii de învățare automată ai Apple.
  • Compania susține că softul pentru poze poate citi textul dintr-o fotografie și chiar îl poate traduce, o funcție similară Google Lens.
  • Apple Wallet vine cu o îmbunătățire care va permite deschiderea mașinii sau a portbagajului, sau a ușii de la casă, dacă aceasta are o încuietoare inteligentă. Funcția va fi disponibilă în curând și în unele lanțuri hoteliere, care vor activa această funcție pentru oaspeții lor care au dispozitive compatibile cu iOS 15. De asemenea, în SUA aplicația Apple Wallet va putea prelua cărtea de identitate sau permisul de conducere.
  • iOS 15 va include ceea ce Apple numeşte iCloud Private Relay – o facilitate care îşi propune să ascundă traficul realizat de utilizatori de furnizorii de internet şi companiile de publicitate.
    Aceasta va funcţiona în ţări în care libertatea de exprimare este reprimată, precum Belarus sau Kazakhstan, însă nu va funcţiona în China, acolo unde Apple nu-şi permite să-şi pericliteze afacerea provocând autorităţile.

Este posibil ca noul sistem de operare să ajungă pe piață alături de iPhone 13, probabil în septembrie 2021, dar versiunea beta, pentru dezvoltatori, este deja disponibilă și mai multe caracteristici ale acestuia vor ieși probabil la iveală în săptămânile următoare.

Surse: apple, biziday.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1747 secunde