Aproape 10.000 de cazuri confirmate de rujeolă în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
INSP: Aproape 10.000 de cazuri confirmate de rujeolă în România
Sănătate 15 Septembrie 2017 / 14:09 487 accesări 0 comentarii

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este de 9.233, cu 129 mai multe decât săptămâna trecută, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Potrivit INSP, au fost înregistrate și 34 de decese cauzate de rujeolă, ultimul fiind raportat în urmă cu două săptămâni — un copil de cinci luni, din județul Neamț.

Cele 34 de decese au fost înregistrate: nouă în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei — Caraș Severin, câte unul — în Bihor, Cluj, Călărași, Neamț, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe, cele mai multe — 1.228 — în județul Timiș, 1.111 în Caraș-Severin și 1.014 în Arad. Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar) boala este mortală, precizează INSP. Vaccinul protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii, se mai arată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică.

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat luna trecută de Guvern. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

De asemenea, potrivit ultimei informări a Institutului Național de Sănătate Publică privind infecția cu virusul West Nile în România, în sezonul 2017 au fost înregistrate 22 de cazuri, din care 7 decese (București — 3, Buzău — 1, Brăila — 1, Olt — 1, Ialomița — 1).

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2333 secunde