Aproape 150.000 de români au primit dreptul de rezidență în Marea Britanie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru epoca post Brexit Aproape 150.000 de români au primit dreptul de rezidență în Marea Britanie
Externe 18 August 2019 / 14:13 220 accesări 0 comentarii

Premierul britanic Boris Johnson urmează să le transmită preşedintelui francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Angela Merkel că Parlamentul britanic nu poate opri ieşirea Marii Britanii din UE, informează agenţia Reuters.Sursele diplomatice au informat că Johnson urmează să efectueze marţi o vizită la Paris, iar miercuri, la Berlin, însă datele nu au fost confirmate încă în mod oficial.

Aprox. un milion de cetăţeni din state membre ale UE, între care aproape 150.000 de români, au primit dreptul de a avea rezidenţă în Marea Britanie după Brexit, anunţă autorităţile de la Londra, citate de site-ul Politico.eu.Ministerul de Interne de la Londra a anunţat că 951.700 de cetăţeni din state membre UE şi din Spaţiul Economic European au primit până la 31 iulie statut de rezidenţă în Marea Britanie. Brandon Lewis, secretar de stat pentru Securitate în Ministerul britanic de Interne, a declarat că nivelul de un milion a fost atins în august. Cele mai multe solicitări au fost depuse de imigranţi polonezi (179.800). Pe locul următor sunt românii (141.200 de cereri) şi italienii (121.600).

Ministerul britanic de Interne le transmite imigranţilor din ţările UE că pot depune cereri pentru rezidenţă până pe 31 decembrie 2020 în situaţia în care Marea Britanie se va retrage din UE fără acord Brexit şi până pe 30 iunie 2021 dacă Acordul Brexit va fi ratificat.Statutul de rezidenţi poate fi obţinut de imigranţii din ţări UE care au locuit legal în Marea Britanie cel puţin cinci ani până pe 30 decembrie 2020. "Cifrele sunt pozitive, iar europenii mai au destul de mult timp pentru a depune cereri", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Interne.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1695 secunde