Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au fost prezenţi la Evaluarea Naţională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au fost prezenţi la Evaluarea Naţională

23 Mai 2016 / 20:47 295 accesări

Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au susţinut luni, proba de Limbă şi comunicare la Evaluarea Naţională, anunţă Ministerul Educaţiei printr-un comunicat de presă.

Potrivit unui comunicat, "aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au susţinut astăzi, 23 mai, proba de Limbă şi comunicare la Evaluarea Naţională".

"Conform calendarului aprobat de minister, pe 30 mai, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a IV-a vor susţine testarea la Limba română, iar în data de 31 mai, proba la Matematică. Proba de evaluare a cunoştinţelor în limba maternă vaavea loc pe 2 iunie", se mai spune în comunicatul transmis de minister.

În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională la clasa a II-a, aceasta va fi susţinută de aproximativ 198.000 de elevi, astfel: 6 iunie - proba scrisă la Limba română, 7 iunie - proba de citire în Limba română şi cea de scriere/citire în Limba română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, respectiv 8 iunie - matematică. Ultimele probe se vor desfăşura pe 9 iunie (scris) şi 10 iunie (citit) la limba maternă.

Potrivit ministerului, "sălile în care se susţin evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt, de regulă, sălile în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent, iar durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV şi de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN VI".

Testele vor fi evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de cadrele didactice care predau în respectivele şcoli. În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învăţământ este insuficient, preşedintele Comisiei de organizare şi de administrare a evaluărilor din respectiva unitate de învăţământ are obligaţia să solicite comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti nominalizarea unor cadre didactice din alte şcoli. Înainte de începerea procesului de evaluare, preşedintele din centrul de evaluare are obligaţia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori.

"Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum şi alte informaţii referitoare la evaluare, sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului şi a precizărilor din Caietul cadrului didactic", se mai menţionează în comunicat.

Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.316 secunde